Rozhovory

„NÁŠ VÝKON BYL KONKURENCESCHOPNÝ POUZE DRUHOU TŘETINU,“ LITOVAL JAN ZEDEK

„NÁŠ VÝKON BYL KONKURENCESCHOPNÝ POUZE DRUHOU TŘETINU,“ LITOVAL JAN ZEDEK

9. 10. 2023 Rozhovor s Janem Zedkem

Hokejisté Děčína mají za sebou utkání proti dalšímu týmu z vršku tabulky. Příbrami dokázali konkurovat pouze ve druhé třetině, a to je proti takovému soupeři málo. Klíčovou roli navíc sehrál i nepovedený vstup do zápasu, což potvrdil Jan Zedek. Dvaadvacetiletý obránce poprvé v děčínském dresu skóroval a v zápase proti klubu, kde loni působil si připsal i asistenci. I přes jeho bodově povedené představení odjeli Grizzly domů s prázdnou.

Co rozhodlo v sobotním zápase proti Příbrami?
Určitě to, že náš výkon byl konkurenceschopný pouze druhou třetinu. Dvacet minut s takovým soupeřem na body určitě stačit nebude, musíme se ponaučit a hrát utkání celých 60 minut.

Příbram měla bleskový nástup, jak moc bylo těžké proti takovému mužstvu dotahovat?
Velmi těžké. Klíčovou roli sehrálo, že jsme nechytli začátek a dotahovat proti takto zkušenému mužstvu je velmi složité. Myslím si ale, že jsme byli na dostřel, nicméně nebyli jsme poslední třetinu koncentrovaní, a to nás srazilo.

Tobě se poprvé v děčínském dresu povedlo skórovat a rovnou sis připsal i asistenci, jak jsi byl spokojený se svým výkonem?
Jsem rád, že jsem mohl bodově přispět, ale sobotní výkon nepovažuji za hranou svých možností, stále je na čem pracovat.

Prosadil ses proti týmu, kde jsi loni působil, proběhlo před zápasem nějaké hecování s bývalými spoluhráči?
Pár zpráv proběhlo. Dělali jsme si srandu, že to tam vymetu a ono to přišlo (smích).

Máte za sebou prvních pět kol, ve kterých jste nastoupili hned třikrát proti velkým favoritům. Dodají vám tyto zápasy zkušenosti?
Potvrdili jsme si, že můžeme hrát s každým, ale je třeba hrát celých 60 minut a dělat správně malé věci, které rostou ve velké. Potom určitě někoho z těchto silných soupeřů dokážeme obrat o body.

Ve středu zajíždíte do Benátek, co od nich čekáš?
Bude to těžké, mají plno zkušených hráčů, očekávám plno soubojů, jelikož mají silové mužstvo. Věřím, že budeme hrát všichni za hranou možností a uděláme tam body.

Děkujeme za rozhovor


Předchozí článek

Partneři

Více
Úvod