Rozhovory

„VĚŘÍM, ŽE TO BUDE LEPŠÍ A LEPŠÍ,“ DOUFÁ PO PROLOMENÍ STŘELECKÉ SMŮLY NIKOLAJ PARSHAKOV

„VĚŘÍM, ŽE TO BUDE LEPŠÍ A LEPŠÍ,“ DOUFÁ PO PROLOMENÍ STŘELECKÉ SMŮLY NIKOLAJ PARSHAKOV

17. 11. 2023 Rozhovor s Nikolajem Parshakovem

Medvědi nenavázali na dvacet dní starou výhru v Mostě a se stejným soupeřem těsně prohráli brankou z poslední minuty. Jak tomu bývá v zápasech se Lvy, opět bylo k vidění několik branek. Jednu z nich vsítil i Nikolaj Parshakov, který prolomil střeleckou smůlu a k sedmi asistencím přidal svou premiérovou trefu v sezóně.

V zápase s Mostem jste se dlouho nemohli dostat do tempa, čím myslíš, že to bylo?
Most na nás už od začátku zápasu vlítl, dohrávali souboje až na hraně faulu a nějakou dobu trvalo, než jsme se vrátili zpátky do zápasu.

Rozhodly i vaše neproměněné šance? Těch vyložených jste možná měli víc, jak Most...
Bohužel, tak to je. Jak jsme se po úvodu oklepali, tak těch šancí jsme měli mnohem víc než oni. Pak se možná potvrdilo pravidlo nedáš dostaneš a prohráli jsme.

Nepomohli jste si ani dvojnásobnými přesilovky, co myslíš, že v nich chybělo, aby se některá z nich využila?
Kluci si přesilovky hezky rozehráli, snažili se si to nahrát až do prázdný a možná to byla ta chyba. Most to asi čekal. A určitě chyběla střelba.

Tobě se povedlo dát vyrovnávající branku na 2:2, když jsi dojel celou situaci a doklepl puk do brány. Byla to taková odměna, že se nebojíš chodit do prostoru před bránou?
Sice to v tom předbrankovém prostoru bolí, ale tam leží peníze. Když se podíváte na statistiky extraligy nebo jiných lig v Evropě, tak 75 procent gólů padne z předbrankového prostoru. Takže takové góly musí padat, nemůže se hrát hokej jen na hezké branky, v dnešní době to ani nejde.

Pro tebe to byl vůbec první gól v sezóně, měl jsi to v hlavě?
Bohužel, měl jsem to v hlavě, už v předchozích zápasech jsem měl spoustu možností dát gól. Buď jsem trefil tyčku nebo to gólman zázračně chytil. Trošku mě to svazovalo, ale trenéři mě i přesto uklidňovali, věřili mi, že to jednou padne a že se od toho odrazím. Tím jim chci poděkovat, jakou mám u nich důvěru a věřím v to, že to bude lepší a lepší.

V pátek vás čeká náročný zápas v Táboře, co bude klíčem, abyste tam nějaký bodík urvali?
Nastoupit hlavně se zdravým sebevědomím, dodržovat taktické pokyny trenérů a proměňovat šance, které se naskytnou.

Děkujeme za rozhovor


Partneři

Více
Úvod