Preview

GRIZZLY MÍŘÍ NA LED SOUPEŘE! VE STŘEDU VYRUKUJÍ NA LETŇANY

GRIZZLY MÍŘÍ NA LED SOUPEŘE! VE STŘEDU VYRUKUJÍ NA LETŇANY

23. 1. 2024 PREVIEW

Strašák v podobě nepříznivé jedenáctizápasové série proher proti Letňanům je již minulostí. Ve středu budou mít Medvědi možnost rozjet jinou šňůru a navázat tak na vítězství proti tomuto soupeři, kterého porazili v posledním zápase roku 2023. Utkání 3. kola nadstavbové části hostí letňanská ICE ARENA od 18 hodin.

Po vítězném vstupu do nadstavby přišla porážka v Příbrami
Hodně branek bylo k vidění v utkání 2. kola nadstavbové části mezi Příbramí a Děčínem. Hned po 11 sekundách se domácí celek dostal do vedení, které ještě do první pauzy navýšil. Medvědi dokázali díky povedenému vstupu do prostředního dějství vyrovnat, ovšem to bylo naposledy, kdy se soupeřem drželi krok. Baník třemi zásahy opět odskočil a v poslední části si vedení už pohlídal. Grizzly na vítězný vstup do nadstavby nenavázali a se středočeském mužstvem prohráli 5:8.

HC Příbram – HC Děčín 8:5 (3:1, 3:3, 2:1)
Branky a asistence: 1. Kafka (Kolda, Gengel), 7. L. Bednařík (Hasman, Patzelt), 19. Kolda (Hasman, Josefus), 28. Kolda (Gengel, Krejčí), 32. Kolda (Kafka, Jelínek), 36. Josefus, 50. Kolda (Kafka, L. Bednařík), 57. Hasman (Josefus, Jelínek) – 10. Jursa (Smola), 21. D. Tůma (Brož, Faigl), 23. Jouza (D. Tůma, Faigl), 33. Smola (J. Tůma, Zedek), 60. Chovanec (Starý)

Sestava Děčína:
Horák (Skokan) – Bartoň, Brož (A), Loukota, Zedek, Hercík, Starý, Petrásek – D. Tůma (A), Faigl (C), Jouza – Smola, J. Tůma, Jursa – Nowák, Parshakov, Chovanec – P. Hruška


Letci si vylámali zuby na chomutovském Běhulovi
V nadstavbové části se zatím Letci z výhry neradovali, jelikož v úvodním duelu nestačili na Slovan a v posledním hraném mači ani nedokázali skórovat na ledě Pirátů. Utkání v Chomutově rozhodla branka z deváté minuty, která určovala stav až do posledních momentů zápasu. Domácí pak ještě dvakrát skórovali do prázdné brány, což pro Letňany znamenalo, že se do hlavního města vrátili bez bodu a zůstali na pátém místě tabulky.

Piráti Chomutov – HC Letci Letňany 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Branky a asistence: 9. Eliáš (M. Tůma, J. Svoboda), 59. J. Svoboda (Eret), 60. T. Svoboda (Lukeš)

Sestava Letňan:
Nečas – L. Chalupa, Z. Fiala, D. Němeček, Hamšík, Drtina, Gurjevskij, Ducháč – Mrňa, Sklenář, Korčák – Pšenička, Arnošt, Poppel – Poul, Labuzík, Š. Turek – Vacín, Mácha, Theimer – Jobánek


Letňanské prokletí prolomeno
První měření sil v základní části dopadlo lépe pro Letňany, které doma vyhrály 2:1. Naopak na děčínském ledě a po dlouhých 11 zápasech v řadě našli hokejisté Děčína recept na Letce. Poslední duel v roce 2023, jenž se hrál ve velice vysokém tempu, vyhráli Grizzly 4:1.

HC Děčín – HC Letci Letňany 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Branky a asistence: 17. Nezbeda (Brož, Faigl), 37. Černý (J. Tůma, Zedek), 43. Parshakov (Jursa), 48. Zedek – 49. Poppel (Sklenář)

Sestava Děčína:
Petrásek (Horák) – Brož, Bartoň, Tomšík, Zedek, Loukota, Kaltenböck – D. Tůma, Faigl, T. Nezbeda – Smola, J. Tůma, D. Černý – O. Sýkora, Jursa, Parshakov – Chovanec

Sestava Letňan:
Nečas (J. Němeček) – L. Chalupa, Z. Fiala, Niko, D. Němeček, Drtina, Gurjevskij, Hamšík – Mrňa, Arnošt, Š. Turek – Korčák, Sklenář, Poppel – Labuzík, Pšenička, Poul – Vacín, Mácha, Theimer – Nedvěd


Partneři

Více
Úvod