A-tým

Vrchlabí si odvezlo všechny tři body

Vrchlabí si odvezlo všechny tři body

21. 12. 2019 Vendula Zdražilová - V posledním utkání v letošním roce nestačili Medvědi na hokejisty Vrchlabí, kteří si odvezli tři body a potvrdili tak roli favorita.
Úvod první části hry přinesl dvě velké šance na obou stranách, oba brankáři však byli pozorní a neinkasovali. Ve třetí minutě se už ale skóre měnilo, a to na straně Vrchlabí. PATRIK URBAN svižnou střelou poslal kotouč do domácí sítě a hosté vedli - 0:1. A netrvalo dlouho a bylo to 0:2. PETR SÝKORA tvrdou ranou nedal Lavingerovi šanci a hosté měli dvoubrankový náskok - 0:2. Vrchlabští měli nadále velký tlak a šance, ale brankář Medvědů byl mezi třemi tyčemi připraven. Ve třinácté minutě JAN HLAVÁČ doklepl odražený puk do odkryté sítě a navýšil hostující náskok - 0:3. Medvědi se však ještě v samotném závěru dostali do šance, kterou přízemní střelou přetavil v přesný zásah JAN CHOVANEC - 1:3.
 
Začátek prostřední části hry patřil Děčínu, který se nadechl k velkému tlaku před vrchlabskou brankou, dvakrát jel dokonce Zdeněk Petráš sám na Abraháma, ten ale svými zákroky nedovolil, aby se Medvědi dostali na kontaktní branku. Hosté také hrozili nebezpečnými výpady do útočného pásma, ale ty v další gól nepřetavili. V sedmatřicáté minutě už využil početní výhodu PATRIK URBAN a Vrchlabí zase mělo náskok o tři góly - 1:4. V závěru se ještě dostal ve vlastním oslabení ke střele Filip Ineman, ale jeho pokus vytěsnil do rohu Martin Abrahám.
 
Ve dvaačtyřicáté minutě Děčínští opět snížili. PAVEL ZAJAN využil přesilovou hru a vykřesal ještě jiskru naděje - 2:4. Jenže snaha o to, aby se Děčín dostal svému soupeři na dostřel, byla marná. Vrchlabští znovu udeřili a odskočili. MAREK VOŽENÍLEK se nemýlil v těsné blízkosti Lavingera a přidal znovu pojistku - 2:5. Šest a půl minuty do konce třetí periody ještě dal svému týmu naději PAVEL ZAJAN, který se trefil podruhé. Kotouč po jeho střela doplachtil za Abrahámova záda - 3:5. Poslední slovo měli hosté, JÁN NIKO přetavil přesilovku Vrchlabí v šestou branku a definitivně tak srazil děčínský odpor - 3:6. Tento výsledek si hosté už pohlídali a zapsali další tři body do tabulky. Medvědi tak v posledním duelu ve starém roce odešli s prázdnou.
 
HC Děčín - HC Stadion Vrchlabí 3:6 (1:3, 0:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 19. Chovanec (Volráb, Balcar), 42. Zajan (Petráš), 54. Zajan (Málek) – 3. Urban (Jirků, Mrňa), 4. Sýkora (Vágner, Matějček), 17. Hlaváč (Chalupa), 37. Urban (Mrňa, Havránek), 46. Voženílek (Hozák, Chalupa), 56. Niko (Hlaváč, Matějček)
 
Sestava HC Děčín
Lavinger (Brňák) – Mareš, Kaltenböck (C), Balcar, Loukota, Zicho, Málek, Tůma – Petráš, Fojt, Faigl, Arnold, Volráb, Chovanec, Zajan (A), Ineman, Kuchynka, Sýkora O.

Předchozí článek

Partneři

Více
Úvod