A-tým

Finále Kooperativy NBL se uskuteční na děčínském zimním stadionu. Děčínské Válečníky tak uvidí mnohem více příznivců

Finále Kooperativy NBL se uskuteční na děčínském zimním stadionu. Děčínské Válečníky tak uvidí mnohem více příznivců

15. 5. 2015 Vendula Zdražilová, HC Děčín
Hokejová sezóna sice už dávno skončila, ale přesto ještě můžete zavítat na děčínský zimní stadion. A sice na finále basketbalu Kooperativa NBL. Basketbalisté BK Děčín se totiž naprosto zaslouženě dostali do finále tuzemské nejvyšší soutěže, a to poprvé v historii v 70. leté tradici klubu. Pro naše město Děčín je to obrovský úspěch, stejně jako tomu bylo před třemi lety i v hokejovém klubu HC Děčín, jenž se také poprvé dostal do finále ve své klubové historii. Tenkrát na za zápasy přišlo něco přes 3000 lidí, což za poslední roky byl obrovský nárůst. 
 
A protože o basketbal je v Děčíně velký zájem, po postupu do bojů o zlaté medaile se dalo očekávat, že budou chtít diváci finálovou sérii s Nymburkem vidět ještě ve větším počtu. Do haly v Maroldovce by se zcela jistě nevešli, a tak vzešel skvělý nápad přesunout domácí zápasy Válečníků na děčínský zimní stadion. Dohoda mezi oběma kluby - HC Děčín a BK Děčín - byla velmi rychlá a o tomto projektu se lidé dozvěděli prakticky hned po skončení vítězného semifinále. Od zahájení prodeje vstupenek na www.vstupenkadecin.cz mizely vstupenky prakticky po stovkách. Dá se tedy očekávat, že by se kapacita zimního stadionu mohla slušně zaplnit. 
 
Pár slov o děčínském kapitánovi, srdcaři a patriotovi Jakubu Houškovi
 
Jakub Houška, kterého před jedenácti lety přivedl do děčínského basketbalového klubu jeho letitý lodivod Pavel Budínský z Chomutova, kde se věnoval spíše hokejbalu, se 
v posledních letech jako kapitán dostal do pozice lídra týmu a svými nápady jak oživit oslavy po vítězstvích či zapojení hráčů s fanoušky v hledišti, doslova žije. Dokáže své spoluhráče ale také diváky neskutečně nahecovat. Ne nadarmo se všude proslýchá, že děčínské publikum patří vůbec k tomu nejlepšímu v celé nejvyšší soutěži. Za ta léta, která zde působí, se stal děčínským patriotem a i když dostal několik nabídek přestoupit do jiného klubu, vždy odmítl s odpovědí, že jeho srdce patří navždy Děčínu. Jakub se ale angažuje i v jiné věci, svým projektem Koubasket pomáhá postiženým dětem v rámci finanční sbírky, jež se získává z prodeje suvenýrů s logem právě Koubasketu. Snem Kouby, jak se Jakubovi Houškovi přezdívá, je dosáhnout na úplný vrchol a jako hrdý kapitán se pokusí svůj tým na tento horizont dovést. Ale pokud to nevyjde, i tak bude pro jeho spoluhráče i jeho samotného sezóna 2014-2015 sezónou snů. 
 
Přijďte povzbudit děčínské Válečníky v boji o historické zlato. Vezměte si na sebe bílé oblečení a vytvořte to pravé bílé peklo. Ukažte Nymburku, jak se baví basketem v Děčíně a hlavně jak se fandí. 
 
Druhé finále série mezi BK Děčín a ČEZ Basketball Nymburk začíná v pondělí 18. 5. 2015 v 18. hodin na děčínském zimním stadionu.

Předchozí článek

Partneři

Více
Úvod