A-tým

Rozhovor s Matějem Harkabusem

Rozhovor s Matějem Harkabusem

8. 2. 2022
Děčín nebyl horším týmem, přesto si všechny 3 body za výhru odváží Nová Paka. „Koncovka nás trápí už delší dobu,“ vyjádřil se k neproměněným šancím autor první branky Matěj Harkabus. A dodal: „Tohle nás zlobí fakt dlouho a už hodně bodů jsme díky tomu ztratili.“
 
Myslíš, že utkání rozhodly přesilovky? Soupeř proměnil tři ze čtyř.
Určitě, měli to sehraný dobře, ale my jsme udělali i pár individuálních chyb, které nám trenéři vytýkali. Bohužel možnost hrát přesilovku jsme měli až ke konci utkání.
 
Přitom ke dvěma z nich ani nemuselo dojít. Prvnímu vyloučení předcházel ofsajd a při čtvrtém zase faul na Pavla Zajana. Vysvětloval vám rozhodčí některá rozhodnutí?
U rozhodčích byl kapitán Dan Volráb a pak si něco říkali s trenéry, ale nějak konkrétně jsme to neprobírali. Tohle je zápas, co zápas. Chápu, že jsou rozhodčí jenom lidé, ale ty chyby jsou v každém utkání.
 
Ve 3. třetině jsme soupeře v podstatě k ničemu nepouštěli, přesto to nestačilo na vstřelení kontaktní branky. Čím si to vysvětluješ?
Nás trápí koncovka už delší dobu, sám to můžu potvrdit. Nevím, kde je chyba, jestli se na to málo zaměřujeme při tréninku nebo jsme laxní anebo k těm situacím špatně přistupujeme. Každopádně chyba je určitě v nás.
 
Pojďme k tvému gólu, kterým jsi otevřel skóre zápasu. Jak bys ho popsal?
Pro nahozený puk do útočného pásma si dojel Šeli (Dominik Šeliga), nějak ho vybojoval a nahrál nahoru na Kroupiče (Jakub Kroupa). Ten to nahazoval na bránu, kde jsem si kotouč těsně před gólmanem zastavil, přetáhnul na zadní tyčku a uklízel do prázdný brány.
 
Do šancí ses dostával častěji, v úvodu zápasu si jel sám na gólmana, ale bohužel to neskončilo gólem. Věděl si, co budeš chtít udělat?
Ano věděl, protože jak jsem se podíval na brankáře, tak stál trošku mimo a měl u tyčky celkem dost místa. Jenže to nebyla ode mě přesná střela. Puk jsem měl tlačit trošku níž, ale dával jsem ho moc nahoru, takže to skončilo na vyrážečce.
 
Ve středu nás čeká dost možná klíčový zápas na ledě Bíliny. Co bude potřeba zlepšit, abychom vyhráli?
Jelikož se s Bílinou prohrálo snad 4krát, tak budeme muset hrát zodpovědně z obrany. Když už se dostaneme do nějakých šancí, musíme je proměnit. Tohle nás zlobí fakt dlouho a už hodně bodů jsme díky tomu ztratili. Jak říkáš, je to nejdůležitější zápas, a navíc rozdíl mezi námi je 8 bodů, takže bude rozhodovat každá maličkost.
 
Děkujeme za rozhovor
 

Partneři

Více
Úvod