A-tým

Důležitý zápas s Hronovem Medvědi zvládli a zapsali tři body

Důležitý zápas s Hronovem Medvědi zvládli a zapsali tři body

20. 2. 2022

Vendula Zdražilová - V nedělní dohrávce pětatřicátého kola mezi Děčínem a Hronovem se lépe dařilo děčínskému týmu, který dokázal zvítězit 7:3 a zapsal tak v boji o záchranu veledůležité tři body a o něco se jí přiblížil.

Medvědi do zápasu vlétli svižně a Pluháček musel hned zasahovat proti nebezpečné střele. Ve čtvrté minutě pak měl velkou šanci Dominik Matouš, který si sjel do těsné blízkosti Sklíby, ale tváří v tvář domácímu brankáři neuspěl. Ve dvanácté minutě padly do sítě hostů v rozmezí dvaceti vteřin dva góly. Nejprve se v přesilovce pět na tři prosadil TOMÁŠ ŠILAR, jenž ji využil a otevřel účet zápasu - 1:0. Poté už v klasickém počtu hráčů na ledové ploše signalizoval sudí další vyloučení hostů, které se ale nekonalo. Výhodu totiž přesným švihem využil DOMINIK FERBAS a bleskově tak navýšil náskok Děčína - 2:0. V závěru pak měl šanci Tadeáš Svoboda, který poslal střelu k protější tyči a ta skončila jen těsně vedle ní.

V osmadvacáté minutě se prosadili hosté, kteří díky MARTINU JANDOVI vsítili kontaktní branku a byli zpět ve hře - 2:1. Ovšem o necelou minutu později vrátil dvoubrankový náskok Medvědům TADEÁŠ SVOBODA - 3:1. V polovině zápasu pak procedil puk za Pluháčka TOMÁŠ FAIGL a bylo to už 4:1. A aby toho nebylo málo, za třicet vteřin se po hezké akci prosadil JAN EKRT, tomu stačila na pravé straně jen nastavit hůl a kotouč vletěl do odkryté hronovské branky - 5:1. Zápas tak měli Medvědi velmi dobře rozehraný a podruhé do kabin se jim šlo s lepší náladou.

Na začátku třetí třetiny měli Medvědi možnost navýšit vedení v přesilové hře, ale Hronov se ubránil a neinkasoval. Následovala šance Hronova, kterou ale ve druhou branku nepřetavil Radim Šlaicher a Medvědi tak stále měli hodně slibný náskok. V devětačtyřicáté minutě se prosadil DAVID ČERNÝ a navýšil děčínský náskok - 6:1. O chvilku později sklepl touš před Sklíbou RADIM ŠLAICHER a zase snížil ztrátu Hronova - 6:2. V závěru pak ještě skóroval RADEK FOJT a Děčínští vedli 7:2. Tři vteřiny před koncem zápasu ještě ale využil přesilovou hru FILIP MONÍK a uzavřel nedělní účet v Děčíně - 7:3.

HC Děčín - HC WIKOV Hronov 7:3 (2:0, 3:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 12. Šilar (Svoboda, Ekrt), 12. Ferbas (Loukota, Černý), 29. Svoboda (Černý), 31. Faigl, 32. Ekrt (Volráb, Šilar), 49. Černý (Ekrt, Svoboda), 59. Fojt (Černý, Svoboda) – 28. Janda (Kynčl), 52. Šlaicher (Matouš), 60. Moník (Kynčl, Matouš)

Sestava HC Děčín:
Sklíba (Skokan) – Loukota, Kučera, Kaltenböck, Pöschl, V. Tůma, Ferbas, Molnár – Fojt, Svoboda, Volráb (C), Ekrt, Zika, Zajan, Černý, Faigl, Ineman, Šilar


Partneři

Více
Úvod