A-tým

MEDVĚDI SE NALADILI NA DERBY VÝHROU V PÍSKU

MEDVĚDI SE NALADILI NA DERBY VÝHROU V PÍSKU

13. 11. 2022 Report: Děčín zvítězil v Písku

Děčínští hokejisté zakončili sérii tří venkovních zápasů na ledě jihočeského Písku. Po první bezbrankové třetině se Medvědi rozjeli, a nakonec z toho byla výhra 6:3. Děčín tak úspěšně vstoupil do druhé poloviny základní části a vítězně se naladil před středečním derby s Ústím.

První třetina žádnou změnu ve skóre nepřinesla, ale ani nenabídla gólové šance. A tak se šlo do kabin za stavu 0:0.

První branka padla až v druhé části a obstaral ji ve 27. minutě děčínský Tomáš Nezbeda – 0:1. Vyrovnat mohl o dvě minuty později Jan Turek, jenže proti němu se zaskvěl Lukáš Lavinger. V čase 30:13 Medvědi zdvojnásobili své vedení, když v oslabení ujel Michal Trávníček a střelou do horního růžku nedal brankáři šanci – 0:2. Ve 38. minutě se potřetí radovali Děčínští. Tomáš Pšenička se pěkně uvolnil a překonal Kříže – 0:3. Králové ještě v závěrečných sekundách druhé třetiny stihli snížit. Jan Matiášek si našel puk a poté ho poslal do sítě – 1:3.

V čase 45:59 vrátil Děčínu tříbrankové vedení Adam Charvát, který byl důrazný na brankovišti – 1:4. Na začátku 52. minuty bylo na straně Medvědů ještě veseleji, protože Michal Trávníček využil přesilovku – 1:5. Na něj navázal další trefou v početní výhodě Jakub Černohorský, pro něhož nebyl problém dostat puk do sítě po skvělé přihrávce Trávníčka – 1:6. O minutu později skóroval při trestu Děčína písecký Yahor Hrakholski – 2:6. Poslední slovo si vzal domácí Filip Cháb, když tečoval střelu Práška a stanovil konečný výsledek na 3:6.

IHC Písek – HC Děčín 3:6 (0:0, 1:3, 2:3)

Branky a asistence:
40. Matiášek (Prášek, Volf), 56. Hrakholski (Hollar, Pavlát), 60. Cháb (Prášek, Koupal) – 27. T. Nezbeda (Brož, Faigl.), 31. Trávníček, 38. Pšenička (Brož), 46. Charvát (T. Nezbeda), 52. Trávníček (Kučera, Černohorský), 55. Černohorský (Trávníček, Kučera)

Sestava Písku:
Kříž (Novák D.) – Novák F., Dudáček, Radoš (A), Dvořák, Pavlát, Hanus (A), Turek – Hollar, Koupal, Hrakholski, Brož, Volf (C), Macháček, Cháb, Novotný, Matiášek, Prášek, Pouzar, Bednařík

Sestava Děčína:
Lavinger (Skokan) – Brož, Kaltenböck, Černohorský, Kučera, Klement, Mikulec – Faigl, T. Nezbeda, Charvát – Zajan (A), Pšenička, Trávníček (C) – Macek, L. Nezbeda, P. Hruška – Gottfried



Partneři

Více
Úvod