A-tým

DRUHÁ VÝHRA V ŘADĚ! DĚČÍN ZDOLAL KLATOVY

DRUHÁ VÝHRA V ŘADĚ! DĚČÍN ZDOLAL KLATOVY

18. 12. 2022 Report: Děčín přivezl tři body z Klatov

Děčínští hokejisté museli k poslednímu venkovnímu duelu tohoto roku zajíždět až do dalekých Klatov. Utkání rozjeli lépe Grizzly, kteří díky využitým přesilovkám vedli po první třetině 3:1. Ve druhé periodě ještě navýšil vedení David Tůma. Závěr zápasu nabídl drama a soupeř snížil na rozdíl jedné branky. Víc už ale nestihl a Medvědi si z Pošumaví odvezli všechny tři body za výhru 4:3.

První branku zápasu vsítili Medvědi v čase 5:35 při přesilové hře, když Lukáš Nezbeda z úhlu propálil brankáře – 0:1. V čase 15:07 zvýšili vedení Děčínští ve dvojnásobné početní výhodě. Po kombinace se rozhodl ke střele Jakub Loukota a udělal dobře, neboť se trefil přesně mezi betony – 0:2. O 42 sekund později se po pěkné přesilovkové souhře prosadil David Černý – 0:3. Domácí korigovali v čase 18:45, kdy parádní sólo ze svého obranného pásma proměnil v branku Daniel Čech – 1:3.

Ve 22. minutě David Tůma našel na středu Michala Trávníčka, jehož pokus pořádně vylekal Kristiána Koláře. Ve 25. minutě předvedl další samostatnou akci Čech, tentokrát ho však Šimon Sklíba vychytal. Ve 30. minutě měly velkou příležitost Klatovy, když Adam Ženíšek oslovil Tomáše Pánka, ale ten střílel mimo. Ve 32. minutě aktivní Čech přihrál na pravou stranu, kde byl volný Stanislav Vajner, ovšem jeho ránu gólman vyrazil. Posléze se Děčínští dostali do brejku, který proměnili. Adam Charvát poslal puk mezi dvěma obránci na Davida Tůmu a ten překonal Koláře – 1:4. Ve 37. minutě v oslabení ukořistil kotouč Jakub Houfek, přenechal ho Princlovi, který v úniku na Sklíbu nevyzrál.

Hned z kraje třetí části dostal pas za obranu Josef Roubal, jenomže bránu přestřelil. V 53. minutě nepříjemně dorážel před gólmanem Jonáš Kanta, avšak jeho pokus šel vedle. V čase 56:39 snížil Jiří Beránek, který na hraně brankoviště využil nabídky od Marka Princla – 2:4. V závěru šli Grizzly do tří a Klatovy tuto početní výhodu dokázaly přetavit v gól. Roubal zamířil přesně k pravé tyči – 3:4. V posledních sekundách Děčín už své vedení nepustil.

SHC Klatovy – HC Děčín 3:4 (1:3, 0:1, 2:0)

Branky a asistence:
19. D. Čech (Pánek, Matoušek), 57. Beránek (Princl, Walter), 60. Roubal (Houfek, Princl) – 6. L. Nezbeda (D. Tůma, Trávníček), 16. Loukota (Trávníček, L. Nezbeda), 16. Černý (Brož, Faigl), 33. D. Tůma (Charvát)

Sestava Klatov:
Kolář (Čech) – Šilhán, Pánek, Houfek, Kanta, Vajner, Kovařík, Walter – Čech, Roubal, Prokop, Beránek, Beníšek, Kolář, Kosnar, Princl, Matoušek, Ženíšek

Sestava Děčína:
Sklíba (Skokan) – Brož, Kaltenböck, Charvát, Loukota (A), Gottfried, Mikulec – Černý, T. Nezbeda, Faigl – D. Tůma, Volráb, Trávníček (C) – J. Tůma, L. Nezbeda, P. Hruška


Partneři

Více
Úvod