Preview

ZÁKLADNÍ ČÁST UZAVŘEME DOMA S JABLONCEM

ZÁKLADNÍ ČÁST UZAVŘEME DOMA S JABLONCEM

10. 1. 2023 Preview: Děčín čeká zápas s Jabloncem

Poslední kolo základní části mají před sebou děčínští hokejisté, kteří na domácím ledě přivítají tradičního rivala z Jablonce. Grizzly potřebují vyhrát, protože ztrácí už osm bodů na poslední místo zaručující předkolo play-off. Vlci se zase chtějí co nejvíce vzdálit poslednímu místu. Klání mezi těmito mužstvy je naplánováno na zítřejší osmnáctou hodinu.

Medvědy čekal v minulém kole tuhý oříšek v podobě favorita z Tábora. Hned v úvodu jihočeský celek potvrdil svou roli a Duchan ve druhé minutě otevřel skóre. Grizzly se přes organizovanou hru soupeře těžce dostávali do útočné třetiny, a když už v šanci byli, tak je vychytal Gába. Kohouti navýšili náskok dvěma slepenými góly ve 28. minutě a výhru stvrdil v závěrečné třetině Bárta. Děčín tak stále čeká na první vítězství v novém roce.

HC Děčín – HC Tábor 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)

Branky a asistence:
2. Duchan (Bahenský), 28. Endál (Matušík, Šulek), 28. Severa (Bárta, Milfait), 49. Bárta (Kohout, Matušík)

Sestava Děčína:
Lavinger (Skokan) – Brož (C), Mikulec, Charvát, Loukota (A), Kučera, Kaltenböck – T. Nezbeda, L. Nezbeda, Faigl – D. Tůma, Volráb, Macek – P. Hruška, Nowák, J. Tůma


Jablonec nezažívá ideální sezónu, momentálně se nachází na 14. místě a na poslední Hronov má šestibodový náskok. Nic na tom nezměnilo ani minulé utkání, ve kterém Vlci hostili Písek. Do boje o tři body vstoupili výborně a po 22 minutách svítil na tabuli stav 3:0 pro domácí. Jenže hraje se celých 60 minut, a tak měli Králové ještě dost času na vyrovnání. Což se jim nakonec povedlo, a dokonce zásluhou Hollara, který se trefil 4 minuty před koncem, jihočeský klub otočil výsledek na svou stranu. Severočeši prohráli dobře rozehraný duel 3:4.

HC Vlci Jablonec nad Nisou – IHC Králové Písek 3:4 (2:0, 1:2, 0:2)

Branky a asistence:
16. Folda, 18. Jursa (Had, Kačírek), 22. Foerster (Špaček, Abraham) – 30. Brož (Hollar, Novotný), 32. Radoš (Bednařík, Hrakholski), 55. Březina (Pouzar, Novák), 56. Hollar (Brož, Pavlát)

Sestava Jablonce:
Horák (Jelínek) – Koutecký, Abraham, Pavlů (C), Starý, Had, Pilek – Kačírek, Maďar, Dospěl, Špaček (A), Brokeš (A), Jursa, Foerster, Folda, Švík, Bouřil


Partneři

Více
Úvod