Mládež

Čokoládový puk ovládl Písek

Čokoládový puk ovládl Písek

30. 3. 2023 Hráči Děčína skončili na pátém místě

Minulý víkend se na děčínském zimním stadionu odehrál 49. ročník turnaje O čokoládový puk. Tradičně se jej účastnilo 7 celků. Letošními účastníky byli HC Žihadla Moravské Budějovice, IHC Králové Písek, SK Tygři Černošice, HK Lev Slaný, HC Česká Lípa, HC Tachov a domácí HC Děčín. Všechny týmy sehrály systémem každý s každým celkem 6 utkání, kdy po každém následovala ještě dovednostní soutěž v samostatných nájezdech – náhlé smrti. Vítězem tak byl celek s aktuálně nejlepší formou a dávkou štěstí.

Turnaj byl celkově velmi vyrovnaný, kdy prvního a druhého dělil 1 bod a třetího až pátého taktéž. Turnaj to byl z tohoto úhlu pohledu přínosný jak pro hráče samotné, tak pro oko diváka, kdy bylo k vidění mnoho bitev, které končily tím nejtěsnějším rozdílem.

Děčínský celek měl velmi dobrý vstup do turnaje, kdy v prvních dvou utkáních bral body za vítězství v jednotlivých polovinách, avšak drobné trápení měl v dovednostní soutěži. Po obědě jako by odešla energie a z dalších dvou utkání jsme brali jediný bod za remízu s celkem Slaného v jedné herní části a žádný bod s celkem Písku, který nakonec celý turnaj ovládl a vyhrál. I tak bylo po prvním dni vše otevřené a děčínský celek pomýšlel „na bednu“.

K tomu bylo nutné získat další body v druhém hracím dni. To se však podařilo jen proti celku HC Tachov, a tak nakonec děčínský celek bral 5. místo, kdy 4. místo uteklo o 5 vstřelených branek ve hře (vzhledem k rovnosti bodů) a 3. místo o jeden bod.

I přes to se však jednalo o turnaj úspěšný, kdy chlapci odehráli několik kvalitních utkání, ve kterých si dokázali, že když chtějí, tak mohou hrát s každým a minimálně soupeře potrápit.

Hodnocení turnaje ze strany ostatních celků bylo pozitivní a rádi se opět někdy do Děčína vrátí.

Celkové pořadí:
1. IHC Králové Písek
2. HK Lev Slaný
3. HC Tachov
4. SK Tygři Černošice
5. HC Děčín
6. HC Žihadla Moravské Budějovice
7. HC Česká Lípa

Do All Stars týmu turnaje se probojoval za děčínský celek Dominik Luka.

HC Děčín reprezentovali:
Jakub Tomášek (brankář), Vendelín Chalachan, Petr Kopecký, Adam Šlambora, Jakub Rosenbaum, Oliver Tesař, Jan Vaberer, Ivan Kalaš, Jáchym Stein, Adam Mališ, Pavel Veselý, Miroslav Koucký, Dominik Luka, Daniel Volráb ml.

Trenéry celku byli: Daniel Volráb st., Martin Pošusta.

Všem chlapcům a trenérům děkujeme za reprezentaci klubu a města a přejeme mnoho sportovního štěstí do budoucna.


Partneři

Více
Úvod