Mládež

Druháci obsadili 9. místo na mezinárodním turnaji

Druháci obsadili 9. místo na mezinárodním turnaji

2. 5. 2023 Druháci zakončili sezónu devátým místem

Definitivní tečku za letošní sezónou udělali naši nejmladší hokejisté až tento víkend na turnaji European Kingdom Cupu, který se pravidelně koná ve vzdáleném Novém Jičíně a patří mezi nejkvalitnější turnaje pořádané pro mládež minimálně ve střední Evropě. Turnaje se pravidelně účastní kvalitní týmy z Čech, Slovenska, Maďarska, Polska, Německa, ale i třeba Švýcarska. I letošní ročník byl kvalitně obsazen 14 týmy a mohli jsme zde vidět například malé hokejisty z Trnavy, Skalice, Frankfurtu či polského Tychy.

Turnaj byl rozdělen do dvou skupin, ve kterých se hrálo systémem každý s každým a následně o umístění s druhou skupinou. Medvíďata HC Děčín po porážkách s HC Oceláři Třinec (tým červení), HC Ďáblíci Nový Jičín (tým bílý), HC Kopřivnice, HC Škoda Plzeň a výhrách nad HC Skalica a Lowen Frankfurt E.V obsadili ve skupině 5. místo, a tak následoval zápas o celkové 9. místo s 5. týmem druhé skupiny, HC Oceláři Třinec (tým bílý). Tento zápas naši hokejisté s přehledem zvládli a obsadili tak solidní 9. místo.

Každý zápas na tomto turnaji byl těžký, nebyl zde lehký soupeř, ale hráči ročníku 2015 opět ukázali, že dokáží konkurovat i týmům z extraligových měst, či týmům v mezinárodním měřítku.

Cílem účasti na turnaji bylo získání nových zkušeností, poznání nových hráčů, týmů a zahrát si těžké zápasy, které můžou hráče dál posunout. Vše bylo splněno a konečné umístění bylo příjemným překvapením.

Velké díky a pochvala za reprezentaci našeho klubu a města patří hráčům, rodičům a realizačnímu týmu.

HC Děčín reprezentovali: Zupko, Smola (brankáři), Anděl, Běhounek, Flégr, Gebhardt, Král, Kudrna, Málek, Šmíd, Vodrážka



Partneři

Více
Úvod