Rozhovory

„INTENZIVNĚ ŘEŠÍME DOPLNĚNÍ TÝMU,“ ŘÍKÁ TRENÉR DAVID ŠVAGROVSKÝ

„INTENZIVNĚ ŘEŠÍME DOPLNĚNÍ TÝMU,“ ŘÍKÁ TRENÉR DAVID ŠVAGROVSKÝ

9. 5. 2023 Rozhovor s Davidem Švagrovským

Hokejisté Děčína mají za sebou první týden přípravy na nadcházející sezónu. Její plán v rozhovoru prozradil nový kouč A-mužstva David Švagrovský. Bývalý člen trenérského týmu prvoligového Šumperka také poodhalil, na jaké soupeře v přípravě Medvědi narazí nebo jak to vypadá s kádrem. Osmatřicetiletý stratég, který bude působit rovněž u děčínského dorostu, promluvil i o svém příchodu na sever Čech.

Davide, jak se zrodil tvůj příchod do Děčína?
Kontaktoval mě Honza Havlíček, takže proběhla nějaká jednání. Oslovil mě přístup, koncepce v klubu, a zázemí, které je na velmi dobré úrovni. Určitě jsem rád, že tady můžu být.

Vloni jsi působil jako asistent trenéra v prvoligovém Šumperku. Jaká to pro tebe byla zkušenost?
Obrovská zkušenost, pro mě to byl návrat do soutěže, kde jsem několik let působil. Určitě mě to obohatilo a věřím, že do budoucna mi tato zkušenost jen pomůže.

V Děčíně budeš působit v roli hlavního kouče, což je pro tebe premiéra v dospělém hokeji, jak se na to těšíš?
Je to tak, ale na druhou stranu já úplně neuznávám formát hlavní-asistent, pracujeme jako trenérský tým, ale určitě se těším strašně moc. U mládeže budu mít ještě na starost dorost.

U A-týmu bude s tebou na lavičce Michal Oliverius, který v Děčíně několik let působí. Je to pro tebe výhoda?
Jednoznačně, Michal je ikona děčínského hokeje, zná prostředí, soutěž i hráče, takže já jsem nesmírně rád, že ho mám po svém boku.

Zahájili jste letní přípravu, můžeš poodhalit její plán?
Začali jsme minulé úterý a příprava potrvá do konce června, pak bude nějaké volno a vyjedeme na led zkraje srpna. Příprava jako taková je rozdělena do několika fází, určitě využijeme veškeré možnosti, které máme k dispozici a budeme se snažit, aby byla co nejvíc variabilní, ale zároveň, aby nás připravila na start soutěže.

Jaká je představa o přátelských zápasech?
Zatím máme v plánu 7 přípravných zápasů a soupeři by měli být Řisuty, Jablonec, Vrchlabí a Most.

Jak zatím vypadá kádr, se kterým jste zahájili přípravu?
Klíčové hráče se nám podařilo podepsat, je tu ale i hodně mladých kluků, kteří se o šanci poperou. Nicméně intenzivně řešíme doplnění týmu na všech postech a budeme na tom v průběhu léta pracovat.

První posilou je útočník Jan Smola, co od něj očekáváte?
Honza je kvalitní hráč, který má potenciál a určitě od něj budeme očekávat zkvalitnění směrem dopředu.

Jakým stylem hry se budete chtít prezentovat?
Určitě aktivní hokej, budeme chtít hrát hodně na puku a diktovat tempo hry. Pevně věřím, že naší prací a projevem na ledě se nám podaří přilákat co nejvíce fanoušků na zimní stadion.


Děkujeme za rozhovor


Partneři

Více
Úvod