Rozhovory

„DO DĚČÍNA JSEM SE TĚŠIL,“ PŘIZNÁVÁ ADAM STARÝ

„DO DĚČÍNA JSEM SE TĚŠIL,“ PŘIZNÁVÁ ADAM STARÝ

8. 8. 2023 Rozhovor s Adamem Starým

Na startu přípravy na ledě se hlásila i staronová posila Adam Starý, který se do Děčína vrací po necelé sezóně. Pro jednadvacetiletého beka, jenž má zkušenosti z finské mládežnické ligy, se jedná o další návrat do děčínské kabiny. Kromě devíti odehraných zápasů z loňska se v dresu s Medvědem na prsou představil i ve čtyřech duelech v ročníku 2018/19.

Adame, co tě zlákalo k návratu do Děčína?
K návratu do Děčína mě zlákalo to, že už to tady znám, v Děčíně je skvělé zázemí, kabina, masér, trenéři, prostě byl jsem zde nadmíru spokojený. A když trochu přimhouřím oko nad loňským trenérem, se kterým jsme si za mě asi moc vzájemně nesedli, tak tomu nemám co vytknout.

Loňský ročník byl pro tebe první kompletní v dospělém hokeji, jak ho hodnotíš?
Ze začátku to bylo těžký, než jsem se aklimatizoval v dospělém hokeji, ale díky tomu, že jsem potom odešel do Jablonce, kde jsem hodně hrál, tak jsem se do toho dostal. V podstatě jsem se v loňské sezóně ještě rozkoukával.

Vzhledem k tomu, že Jablonec do letošního ročníku 2. ligy nenastoupí, byl pro tebe návrat do Děčína jasnou variantou?
Určitě ano. V momentě, kdy jsme se v Jablonci dozvěděli, že je konec, tak už jsem byl v kontaktu s Olim (Michal Oliverius), který mi nabídl, abych se vrátil a já souhlasil. Do Děčína jsem se těšil.

Jak vůbec vnímáš to, že se Jablonec jako tradiční klub nepředstaví ve druhé lize?
Pro nějaké hráče je to určitě škoda, i pro nás liberecký kluky, protože jsme to měli blízko, 15 minut autem. Za mě se to nemělo stát a je to velká škoda, i když Jablonec nebyl v tabulce nahoře. Mladí kluci tam měli příležitost si zahrát 2. ligu.

V minulém týdnu jste poprvé vyjeli na led. Pro tebe to byl návrat na ledovou plochu od začátku března, kdy skončila základní část. Jak jsi úvodní tréninky zvládl?
Začátky jsou vždycky těžký, ale překvapivě jsem se cítil líp, než jsem čekal.

Jaké máš cíle pro letošní sezónu?
Asi bych to chtěl hrát už standardně, ne nahoru dolu, přeci jenom jsem o rok zkušenější a chci hrát vzadu zodpovědně.


Děkujeme za rozhovor


Partneři

Více
Úvod