Rozhovory

„CHCI S TÝMEM DO PRVNÍ OSMIČKY,“ ŘÍKÁ NOVÁ POSILA JAN ZEDEK

„CHCI S TÝMEM DO PRVNÍ OSMIČKY,“ ŘÍKÁ NOVÁ POSILA JAN ZEDEK

16. 8. 2023 Rozhovor s Janem Zedkem

Novou posilou děčínského A-týmu se stal obránce Jan Zedek. Odchovanec pražských Letňan dorazil na sever Čech po roce stráveném v Příbrami. Velkou roli v jeho příchodu sehrál trenér David Švagrovský, pod kterým dvaadvacetiletý bek nastupoval v Kralupech nad Vltavou. Bývalý hráč Dukly Jihlava či Žďáru nad Sázavou se na obnovení spolupráce s koučem Medvědů velmi těší.

Honzo, jak proběhl tvůj příchod do Děčína?
Ke konci dubna mě kontaktoval trenér David Švagrovský. Bylo to pro mě v tu chvíli super, protože jsem se hlásil na školu UJEP do Ústí nad Labem, což mi nakonec nevyšlo. Přes dlouhé rozmýšlení jsem nakonec kývl, hokej pod vedením Davida Švagrovského mě v minulosti nejvíce bavil.

Řešil jsi i jiné možnosti?
Bylo možné pokračovat v Příbrami, ale hokejem jsem se z osobního hlediska nebavil, tak jak jsem chtěl, a proto jsem také udělal změnu.

Zmínil jsi trenéra Davida Švagrovského, pod kterým jsi nastupoval v Kralupech, tak jak se na další spolupráci s ním těšíš?
Strašně moc! Tehdy s Lukášem Majerem vytvořili neskutečnou trenérskou dvojici. Má velmi profesionální přístup a hned první dny se mi to potvrdilo.

Bavili jste se spolu o roli, jakou bys zde měl mít?
Nebavili, přijmu roli, kterou mi trenéři určí, chci pomoct hlavně týmu.

V posledních dvou ročnících zde působil Dominik Kučera, se kterým jsi hrál v Letňanech. Ptal ses ho na Děčín?
Přiznám se, že ano. Informace mi předal jen pozitivní.

Na co se od tebe můžou děčínští fanoušci těšit?
Vnímám sebe jako ofenzivního beka a rád hraji na puku. Samozřejmě je důležité plnit si povinnosti v obraně, ale jakmile je možnost podpořit útok, neváhám.

Jaké jsou tvé první dojmy z Děčína?
Skvělé, musím říct, že všichni jsou moc fajn, ať už trenéři, ve vedení pan Havlíček, kluci v kabině, zkrátka všichni, koho jsem měl možnost potkat.

Jak na tebe v loňských sezónách Děčín jako soupeř působil?
V loňské sezóně jsem sehrál proti Děčínu pouze jedno utkání, kde nás v Příbrami porazil. Oproti té předešlé sezóně jsem viděl výrazné zvednutí týmu, tenkrát Děčín řešil spíše záchranářské povinnosti. Co mám ale nejvíce v paměti, jsou fanoušci, i přestože se hrál spodek tabulky, chodili a fandili. To je určitě dobrá vizitka a doufám, že letos si jich najde cestu na zimák co nejvíce.

Vytyčil sis pro novou sezónu nějaké hlavní cíle?
Určitě play-off, týmovým výkonem se zvyšuje kredit hráče, pro mě je cíl se dostat s týmem do první osmičky.

Děkujeme za rozhovor


Partneři

Více
Úvod