A-tým

DĚČÍN OPANOVAL DERBY A MÁ PRVNÍ VÝHRU V PŘÍPRAVĚ

DĚČÍN OPANOVAL DERBY A MÁ PRVNÍ VÝHRU V PŘÍPRAVĚ

25. 8. 2023 REPORT: Děčín vyprovodil Slovan pěti góly

Ve druhém přípravném utkání čekalo Medvědy derby s Ústím nad Labem, které nově vede trenér Vladimír Růžička. Po vyrovnaném úvodu se Děčín do zápasu pořádně opřel a zaslouženě šel do vedení. Slovan sice dokázal vyrovnat, nicméně byli to děčínští hokejisté, kteří si ve druhé části vzali jednogólový náskok zpět. Ve třetí periodě pak Grizzly díky skvělé produktivitě soupeři úplně odskočili a definitivně rozhodli o své výhře 5:2. Úspěšný návrat do brankoviště prožil Michael Petrásek, který měl na vítězství obrovský podíl.

Po vyrovnaném úvodu se aktivita postupně přesunula na stranu Děčína. První vážnější akce ještě brankou neskončila, jelikož bomba Tomáše Faigla skončila na tyči. Ve 12. minutě mohl otevřít skóre i Tomáš Nezbeda, ale nabídku od Petra Hrušky nevyužil. V čase 13:49 už se domácí dočkali a po zásluze šli do vedení. Tomáš Nezbeda po vhazování objel bránu a poté zasunul puk mezi betony Václava Vlacha – 1:0. S vyrovnáním přispěchalo Ústí v čase 15:10 při přesilové hře, když rána Martina Dubského z hranice kruhu skončila v síti – 1:1.

Grizzly ve druhé periodě začali aktivní hrou, která přinesla branku. Po pěkné výměně Aleše Macka s Janem Smolou, propálil druhý jmenovaný gólmana – 2:1. Ve 26. minutě měli obří šanci hráči Ústí, když jeli sami ve dvou na brankáře, jenže zakončujícího Ondřeje Sýkoru vychytal fantastickým zákrokem Michael Petrásek. A nezůstalo to jen u jednoho úniku, protože chvíli na to ujel i Martin Berčík, avšak proti němu se opět zaskvěl strážce děčínské svatyně. Ve 32. minutě otřel svou střelu o tyčku Jan Smola. To samé se na konci třetiny povedlo i Slovanu.

Další povedený vstup od příchodu z kabin vyústil ve dvoubrankový náskok Medvědů. V čase 42:14 po krásné akci zavěsil puk pod víko Ondřej Príhoda, jenž se hned v prvním zápase za Děčín uvedl gólem – 3:1. V čase 48:51 zakončil parádní souhru první útočné letky do odkryté klece Tomáš Faigl4:1. Za 22 sekund bylo ještě veseleji, neboť Aleš Macek dostal nabito a prostřelil Vlacha – 5:1. Poslední slovo měl Slovan, který zásluhou dorážejícího Ladislava Funka snížil – 5:2. To nic ale nezměnilo na tom, že děčínští hokejisté ovládli derby a v přípravě si připsali první výhru.

HC Děčín – Ústecký Slovan s.r.o. 5:2 (1:1, 1:0, 3:1)

Branky a asistence:
14. Nezbeda (Tůma), 22. Smola (Macek, Jursa), 43. Príhoda (Černý), 49. Faigl (Tůma, Nezbeda), 50. Macek (Jursa) – 16. Dubský (Petráš), 59. Funk (Petráš, Popela)

Sestava Děčína:
M. Petrásek (Lavinger) – Kaltenböck, Brož, Kučera, Zedek, D. Petrásek, Bartoň – D. Tůma, Nezbeda, Faigl – Smola, Jursa, Macek – Parshakov, Príhoda, Černý – Hruška

Sestava Ústí:
Vlach (Stahl) – Popela, Sýkora, Gottfried, Polata, Šefl, Funk, Mareš, Hynek – Dubský, Petráš, Bláha – J. Tůma, Berčík, Štrombach – Sýkora, Bartoš, Nedoma – Gašpar, Kisliuk, Beran


Partneři

Více
Úvod