Zápasy - A-tým

PRVNÍ DERBY SEZÓNY PATŘÍ MEDVĚDŮM!

PRVNÍ DERBY SEZÓNY PATŘÍ MEDVĚDŮM!

28. 9. 2023 REPORTÁŽ

Hned ve druhém kole čekal Medvědy pikantní zápas v podobě derby se Slovanem. Utkání na ústecké půdě nabídlo gólovou podívanou, na jejímž konci se z výhry 6:4 radovali děčínští hokejisté. K prvním třem bodům pomohl čtyřbodový kapitán Tomáš Faigl a dvěma trefami Jan Smola s Tomášem Nezbedou.

První vážnější možnost si Medvědi připravili v 9. minutě, kdy se v závaru před Davidem Stahlem dostal k zakončení David Tůma, ovšem ústecký gólman situaci vyřešil přesným zákrokem. Z úvodní branky zápasu se radovali hráči Slovanu, kteří po šesti vteřinách využili přesilovou hru. Lukáš Popela nabil Martinu Bláhovi, jehož tvrdý projektil skončil v síti – 1:0. Ve 13. minutě mohlo být na straně domácích ještě veseleji, nicméně Danovi Bartoši zabránila ve skórování tyč. V 15. minutě mohl vyrovnat z úniku Tomáš Nezbeda, jenomže Stahla nepřekonal. Na začátku 18. minuty nastřelil David Tůma tyč.

Do druhé třetiny vlítli Grizzly jako uragán. Nejprve v čase 20:47 vyrovnal David Tůma, jenž po přihrávce Tomáše Nezbedy proměnil přečíslení – 1:1. A ani ne za minutu nato přišel obrat ve skóre, když Jan Smola objel bránu a svou akci zakončil ke vzdálenější tyči – 1:2. V čase 34:23 šli Medvědi do dvojnásobného vedení díky gólu v přesilovce 5 na 3. Na konci kombinace stál Tomáš Nezbeda, který dorazil puk do prázdné klece – 1:3. Jak patřil začátek periody děčínským hokejistům, tak její konec byl v moci Slovanu. Nejdříve se na konci 37. minuty střelou nad rameno Michaela Petráska prosadil Lukáš Popela2:3. A o necelé dvě minuty později přišlo po špatné rozehrávce Děčína vyrovnání, Jan Rudovský si tváří v tvář gólmanovi věděl rady – 3:3.

Ve 43. minutě měl velkou možnost z bezprostřední blízkosti Dan Bartoš, avšak proti němu vytáhl skvělý zákrok Petrásek. Na druhé straně zase nevyužili větší závar hráči Děčína. V čase 45:22 se už Grizzly mohli radovat, neboť se prosadil kapitán týmu. Tomáš Nezbeda přiklepl kotouč Tomáši Faiglovi a ten bombou nedal Stahlovi šanci - 3:4. V čase 47:10 zvýšil Jan Smola, který ujel domácí obraně a po kličce zasunul puk mezi betony brankáře – 3:5. Ve 49. minutě mohl po pěkné souhře první útočné letky definitivně rozhodnout David Tůma, ale Stahl se proti jeho pokusu stihl přesunout. V čase 52:51 zadělalo Ústí v početní výhodě na drama, Lukáš Sýkora od modré prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 4:5. Poté dostali hráči Ústí velkou příležitost srovnat, protože hráli skoro dvě minuty přesilovku 5 na 3. Děčínská obrana v čele s výborným Petráskem však odolala. Vítězství v derby stvrdil v čase 59:22 Tomáš Nezbeda, jenž akci v útočném pásmu začal a také zakončil – 4:6.

Ústecký Slovan s.r.o. – HC Děčín 4:6 (1:0, 2:3, 1:3)
Branky a asistence: 12. M. Bláha (Popela, Dubský), 37. Popela (Berčík), 39. Rudovský, 53. L. Sýkora (Rudovský, Petráš) – 21. D. Tůma (Nezbeda, Faigl), 22. Smola, 35. Nezbeda (Vl. Brož, Faigl), 46. Faigl (Nezbeda, D. Tůma), 48. Smola, 60. Nezbeda (Smola, Faigl)

Sestava Ústí:
Stahl (Vlach) – Kubát (A), V. Hynek, Popela, L. Sýkora, Funk, Gottfried, Polata – M. Bláha, Roubík (A), Dubský – Berčík, Petráš, Rudovský (C) – Kuchynka, Bartoš, J. Tůma – Krédl, Nedoma

Sestava Děčína:
Petrásek (Lavinger) – Brož (A), Bartoň, Kučera, Zedek, Hercík, Starý, – Tůma (A), Nezbeda, Faigl (C) – Sýkora, Jursa, Černý – Smola, Nowák, Macek – Dej

Ohlas trenéra David Švagrovského:
„My jsme přijeli do Ústí s velkou pokorou, protože jsme věděli, že nás čeká těžký zápas se silným soupeřem, což se potvrdilo. Myslím si, že první třetina z naší strany nebyla vůbec špatná, i když jsme paradoxně prohrávali a šance neproměnili. Do druhý třetiny se nám povedlo relativně vletět a spadly nám tam góly, dobře jsme ubránili oslabení a zároveň jsme si pomohli nějakou přesilovkou, což bylo určitě dobře. Konec druhé části nás stál díky zbytečným individuálním chybám vedení. Nicméně po druhý třetině jsme nabádali kluky, abychom byli pořád aktivní, že zbývá dvacet minut práce a že musíme hrát svou hru a věřit, že to přelomíme na naši stranu. Takže takové byly pokyny před poslední třetinou a myslím si, že s absolutní nějakou zarputilostí, kdy každý hráč, co byl na ledě, hrál absolutně na hraně, se nám ten závěr povedlo překlopit. Samozřejmě obrovská pochvala za ubráněné oslabení, hlavně v té jejich přesilovce 5 na 3 to tam slušně lítalo a kluci si sáhli na dno, bylo to hodně na hraně a za ubránění jim patří obrovský dík. My odjíždíme spokojeni se třemi body.“


Předchozí článek

Partneři

Více
Úvod