Rozhovory

„DOKÁZALI JSME SI, ŽE JSME SCHOPNI HRÁT S TÝMY, CO MAJÍ MNOHEM VĚTŠÍ KVALITU,“ POTĚŠILO LUKÁŠE LAVINGERA

„DOKÁZALI JSME SI, ŽE JSME SCHOPNI HRÁT S TÝMY, CO MAJÍ MNOHEM VĚTŠÍ KVALITU,“ POTĚŠILO LUKÁŠE LAVINGERA

5. 12. 2023 Rozhovor s Lukášem Lavingerem

Za vítězství nad Příbramí mohou hokejisté Děčína vděčit svému spoluhráči Lukáši Lavingerovi, který lídra a zároveň nejofenzivnější celek druholigové skupiny Západ vychytal. V zápase předvedl 36 úspěšných zákroků, a hlavně ve třetí třetině několikrát dokázal držet naděje svého týmu na bodový zisk. Po parádní vychytané výhře si třiatřicetiletý gólman dojel pro ocenění nejlepšího hráče Medvědů.

Vychytal jsi vítězství proti lídrovi tabulky, jak si vážíš skalpu Příbrami?
Je to super, že jsme zvládli porazit soupeře, který je na prvním místě a byl doposud jen dvakrát poražen. Vážíme si toho všichni.

Zpočátku se hrálo opatrně, čekal jsi takový úvod?
Popravdě, tohle jsem nečekal vůbec. Byla to zvláštní první třetina, naštěstí se to od druhé třetiny trochu změnilo a zápas byl víc hokejovější.

Ve druhé části jste byli lepším týmem a mohli jste mít možná i větší náskok, nicméně na jejím konci soupeř snížil. Ovlivnilo vás to do poslední třetiny?
Vždycky se říká, že gól do šatny nakopne tým, který dal branku. Každopádně hlavní problém byl, že jsme do třetí třetiny vstoupili trošku ustrašeně, možná jsme se báli, že vedeme nad takovým celkem jako je Příbram a od toho se ta poslední část odvíjela.

Příbram srovnala čtyři minuty před koncem, bylo potom důležité zůstat v klidu?
Říkal jsem si, že to bude hodně těžký, protože třetí třetina se nevyvíjela herně v náš prospěch. Naštěstí jsme na konci hráli u nich a měli jsme tam i šanci vyhrát za tři body. Zápas měl první třetinu nějakou, druhou jsme byli lepší a třetí zase Příbram, takže si myslím, že remíza byla zasloužená.

V prodloužení jste zlomili zápas na svou stranu. Věřil jsi Honzovi Smolovi, když ujížděl, že rozhodne a ukončí zápas?
Věřil jsem a trošku i doufal, že to prostřelí, ať nehrajeme zase nájezdy, které jsou fakt už úplná loterie. I hra tři na tři je svým způsobem trošku loterie, ale pořád se tam dá ukázat šikovnost a vykombinovat si to, což se povedlo a Honza Smola rozhodl. Jsem rád, že jsme to zvládli v prodloužení.

V zápase jsi měl 36 zákroků, v jaké pasáži utkání ses nejvíce zapotil?
Jednoznačně ve třetí třetině, ve které se hrálo hodně u nás, oni drželi často puk, takže člověk musí víc bruslit a hýbat se. Navíc tam měli i přesilovky.

Opět se vám povedlo obrat o body soupeře z nejvyšších příček, jak to týmu do další fáze sezóny pomůže?
Dokázali jsme si, že jsme schopni hrát s týmy, co mají mnohem větší kvalitu a rozpočet a že je důležitý dodržovat systém, který trenér nastavil. Je to hodně i o obětavosti a je vidět, že když tohle v zápase je a plníme to, tak jsme schopni porazit v podstatě kohokoliv, což jsme si ukázali jak v Chomutově, tak i doma s Příbramí. Doufám, že nám to do závěrečný části pomůže a když uděláme první osmičku, tak tam nebudeme jen do počtu, ale budeme schopni porazit kohokoliv a bude pořád o co hrát.

Děkujeme za rozhovor


Předchozí článek

Následující článek

Partneři

Více
Úvod