Preview

POSLEDNÍ VÝJEZD ROKU ZAVEDE MEDVĚDY DO CHEBU

POSLEDNÍ VÝJEZD ROKU ZAVEDE MEDVĚDY DO CHEBU

15. 12. 2023 PREVIEW

Děčínské hokejisty čeká v letošním roce poslední venkovní vystoupení. Grizzly se v sobotu vydají do vzdáleného Chebu, kde rozhodně budou chtít napravit středeční nevydařený duel ve Vrchlabí. Předposlední zápas roku 2023 začíná v 18 hodin.

Grizzly nestačili na Vrchlabí
Děčínští hokejisté se v minulém kole představili na půdě Vrchlabí, které má v posledních zápasech velkou formu. Tu potvrdilo i v utkání s Medvědy. Severočeši museli hned od začátku čelit aktivitě domácích a od 9. minuty dohánět jednobrankové manko. I když se ve druhé části dostali Grizzly soupeři na dostřel, právě tato třetina rozhodla o výhře krkonošského celku. Děčínu se nepovedlo zastavit rozjetý Stadion a po výsledku 2:6 odjel s prázdnou.


HC Stadion Vrchlabí – HC Děčín 6:2 (1:0, 3:1, 2:1)
Branky a asistence: 9. Matějček (Kaštánek), 25. P. Urban (D. Chalupa, Kynčl), 28. Chrtek (Šlaicher, Kastner), 38. P. Urban (D. Chalupa, Krsek), 45. D. Chalupa (Krsek), 58. Kastner (Kaštánek, Šlaicher) – 27. T. Nezbeda (Bartoň), 60. Smola (Brož, Kučera)

Sestava Děčína:
Petrásek (31. Skokan) – Bartoň, Brož (A), Zedek, Kučera, Kaltenböck, Starý, Tomšík – Faigl (C), T. Nezbeda, Tůma (A) – Parshakov, Černý, Smola – Jursa, L. Nezbeda, Dej – Nowák


Tříbrankový náskok k překvapení nestačil
V utkání Příbrami s Chebem se po první třetině schylovalo k překvapivému výsledku. Hosté si totiž na půdě favorita vytvořili tříbrankový náskok. Jenomže Baník se do zápasu vrátil ve druhém dějství, ve kterém otočil stav na svou stranu. Západočeši v poslední části dokázali vyrovnat a po dalších dvou gólech domácích ještě v závěru zdramatizovali duel. Nicméně žádné body si ze Středočeského kraje neodvezli a v tabulce zůstali na 12. místě.

HC Příbram – HC Stadion Cheb 7:5 (0:3, 4:0, 3:2)
Branky a asistence: 21. Kafka (Duchan), 23. Kafka (Josefus, Duchan), 36. Bečvář (Chlouba), 37. Kafka (Josefus, Duchan), 46. Kolda (Josefus, Kafka), 47. Kafka (Duchan, Josefus), 60. Kafka – 2. Krutina (Tóth), 10. Tóth (Vašíček), 14. V. Skuhravý (M. Švec), 44. Krutina, 57. Vašíček (Vápeník, Tóth)

Sestava Chebu:
Kašpar (Kolář) – Strýček, Stejskal, Vápeník, Kořán (C), Šik, Jonák – Karpov, Rozhon, V. Skuhravý – M. Skuhravý, Vašíček, Novotný – Klíma, Vlach, Švec – Krutina, Kvasnička, Čejka (A) – Prošek, Tóth


Bláznivý úvod a tři body pro Děčín
Poslední vzájemné utkání mělo hodně divoký úvod. Po pár sekundách otevřel skóre Tomáš Nezbeda, aby chvíli po něm Cheb vyrovnal a otočil stav na svou stranu. Medvědům se povedlo ještě v téže třetině srovnat a na začátku té následující vstřelit vítězný gól. Další branky k vidění už nebyly, a tak všechny tři body zůstaly v Děčíně.

HC Děčín – HC Stadion Cheb 3:2 (2:2, 1:0, 0:0)
Branky a asistence: 1. Nezbeda (Faigl, Tůma), 17. Černý (Macek, Smola), 21. Brož (Faigl) – 1. V. Skuhravý (Šik), 3. Krutina (Prošek, Rozhon)

Sestava Děčína:
Petrásek (Lavinger) – Brož (A), Bartoň, Loukota, Zedek, Starý, Kaltenböck – Tůma (A), Nezbeda, Faigl (C) – Sýkora, Jursa, Parshakov – Smola, Černý, Macek – Chovanec

Sestava Chebu:
Kašpar (K. Kolář) – Innanmaa, D. Petrásek, Kořán (C), Šik, Jonák, V. Stejskal – Vašíček, D. Novotný, Prošek – V. Kvasnička, Krutina, Rozhon – V. Skuhravý, M. Skuhravý, Tóth – Krejsa, Čejka (A)


Partneři

Více
Úvod