Preview

KONEC ZÁKLADNÍ ČÁSTI! GRIZZLY HOSTÍ HC ŘISUTY

KONEC ZÁKLADNÍ ČÁSTI! GRIZZLY HOSTÍ HC ŘISUTY

12. 1. 2024 PREVIEW

Poslední kolo skupiny Západ zbývá odehrát, než se tabulka rozdělí a přijde na řadu nadstavba. Grizzly zakončí základní část v domácím prostředí, kam zítra dorazí HC Řisuty. Celek ze Středočeského kraje se nachází na posledním místě, na výhru čeká více jak měsíc a nutně potřebuje sbírat body. Medvědi zase věří, že nenaváží na poslední duel v Písku, kde si vylámali zuby na domácím brankáři. Sobotní představení vypukne tradičně v 18:00 a nabídne i přestávkovou soutěž či pozápasovou autogramiádu. Proto neváhejte a dorazte na hokej!

První výjezd roku 2024 skončil pro Medvědy porážkou
Druhé představení v novém roce nezačalo pro Medvědy nejlépe, Písek od prvních minut diktoval tempo a jeho aktivita přinesla úvodní branku. V prostřední třetině se obraz hry vyrovnal a Jan Zedek zajistil vyrovnání. Jenže to vydrželo jen pár minut a domácí znovu vedli. V poslední části bylo na ledě jen jedno mužstvo, nicméně Grizzly si v několika velkých šancí vylámali zuby na skvělém píseckém brankáři a přes velký tlak se jim vyrovnat nepovedlo. Z jihu Čech odjeli s těsnou porážkou 1:2.

IHC Králové Písek – HC Děčín 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Branky a asistence: 13. Marcilis (Radoš, Matiášek), 31. Velíšek (Hollar, Vajner) – 27. Zedek (Faigl, Nezbeda)

Sestava Děčína:
Horák (Skokan) – Brož (A), Bartoň, Tomšík, Zedek, Loukota, Starý – D. Tůma (A), Faigl (C), Nezbeda – Smola, Černý, Jouza – Sýkora, J. Tůma, Jursa – Chovanec


Osmá porážka v řadě
Řisuty nejsou v ideální pozici, jelikož základní části s jistotou zakončí na úplném chvostu skupiny Západ. Celek ze Slaného nevyhrál více jak měsíc a díky středeční domácí porážce pohrál už osmý zápas za sebou. Kobra měla velmi dobrý vstup do utkání, což vyústilo v její čtyřbrankové vedení. Ve 33. minutě se Buldokům povedlo snížit na rozdíl dvou branek, jenže k vyrovnání už nedošlo a pražský tým si vítězství pohlídal. Středočeši padli 3:8 a na předposlední Hronov ztrácí 6 bodů.

HC Řisuty – HC Kobra Praha 3:8 (0:3, 3:3, 0:2)
Branky a asistence: 25. Bílek (Petráš, Okegawa), 31. Janda (Kolářík, Zeithaml), 33. Petráš (Bílek, Chamrád) – 4. Petrák (Matuška, F. Vlček), 15. F. Vlček (Matuška), 18. F. Vlček (Petrák, Matuška), 21. Šťastný (Šteiner, Nagy), 26. J. Stejskal (Šťastný, Šteiner), 35. Matuška, 55. Bříška (Nagy), 58. J. Stejskal (Šťastný, Bříška)

Sestava Řisut:
Pánek (21. Zeithaml) – Strnad, Kolářík, Janda, Růžička, Malovický – Bílek (C), Patyk, Petráš – K. Pejchal, V. Procházka, Chamrád – Okegawa, Čech, Pulda – Výrut, Mulač, Řepka


Medvědi nasázeli desítku
První vzájemný duel sezóny nabídl velmi divokou úvodní třetinu a Medvědi po ní odcházeli do šaten spokojenější za stavu 4:2. I další část patřila Děčínu, který se prosadil hned čtyřikrát, kdežto domácí jen jednou. Grizzly nakonec nasázeli Řisutům desítku a ze Slaného se vrátili se třemi body.

HC Řisuty – HC Děčín 4:10 (2:4, 1:4, 1:2)
Branky a asistence: 3. Bílek, 5. Patyk (Bílek), 35. Bílek (Patyk), 59. Vimmer (Bílek, Patyk) – 2. Zedek (Jursa, Nezbeda), 4. Brož (Macek), 10. Sýkora (Černý, Parshakov), 16. Černý (Sýkora, Parshakov), 27. Macek (Brož), 31. Jursa (Sýkora, Parshakov), 33. Macek (Brož, Nezbeda), 39. Nezbeda (Faigl, Brož), 45. Nezbeda (Faigl, Macek), 57. Brož (Charvát)

Sestava Řisut:
Pánek (T. Horák) – Zich, Volráb, Janda, Malovický, Strnad – Janeček, Patyk, Bílek – Čech, K. Pejchal, Petráš – Okegawa, Vimmer, Chamrád – Pulda, Výrut

Sestava Děčína:
Lavinger (Petrásek) – Brož, Bartoň, Charvát, Zedek, Starý, Kaltenböck, Tomšík – Macek, Nezbeda, Faigl (C) – Sýkora, Jursa, Parshakov – Hruška, Černý, Chovanec – Nowák

Video-pozvánka



Předchozí článek

Následující článek

Partneři

Více
Úvod