Preview

V NADSTAVBĚ POPRVÉ VENKU! MEDVĚDY ČEKÁ TEŽKÝ SOUBOJ V PŘÍBRAMI

V NADSTAVBĚ POPRVÉ VENKU! MEDVĚDY ČEKÁ TEŽKÝ SOUBOJ V PŘÍBRAMI

19. 1. 2024 PREVIEW

Zápasy v nadstavbové skupině A pokračují i v sobotu a pro Medvědy to znamená, že mají před sebou další duel v TOP 8. Grizzly tentokrát vyjedou ven, a to na kluziště příbramského Baníku, kde je čeká opravdu těžká šichta. Naposledy se děčínští hokejisté představili na ledě Středočechů v říjnu a odjeli s porážkou. Naopak poslední měření sil vyznělo lépe pro Severočechy. Jak tomu bude zítra? Souboj třetího se čtvrtým začne už v 17 hodin.

Vítězný vstup do nadstavby
První kolo nadstavbové skupiny A dopadlo pro Medvědy nejlépe, jak mohlo. Grizzly v zápase proti Vrchlabí vedli 2:0, nicméně hosté dokázali i díky brance do šatny srovnat. O vítězi rozhodla až poslední část, ve které řádil čtyřgólový hrdina večera Jan Smola. I když horalé ještě v závěru zazlobili, děčínská družina kolem kapitána Tomáše Faigla si výhru z domácího prostředí vzít nenechala.

HC Děčín – HC Stadion Vrchlabí 8:4 (1:0, 1:2, 6:2)
Branky a asistence: 16. J. Tůma (Smola, Faigl), 27. Jouza (D. Tůma, Faigl), 49. Smola (Charvát, Jursa), 53. Smola (J. Tůma, Faigl), 54. Bartoň (Faigl, Smola), 56. Smola, 59. Smola (Jursa), 60. Charvát (Jursa, Parshakov) – 28. T. Bláha (Tatar, Moník), 40. P. Urban (Kastner, Chrtek), 57. Kastner (P. Urban, D. Sýkora), 58. Tatar (T. Bláha, Abraham)

Sestava Děčína:
Horák (Skokan) – Brož (A), Bartoň, Loukota, Charvát, Starý, Hercík – D. Tůma (A), Faigl (C), Jouza – Smola, J. Tůma, Jursa – Parshakov, Hruška, Chovanec – Nowák


Příbram nedala Mostu šanci
Vítězný vstup do nadstavby mají za sebou i hokejisté Příbrami, kteří na úvod hostili Lvy z Mostu. Do poloviny zápasu nic nenasvědčovalo tomu, že by domácí měli vyhrát vysokým rozdílem, protože na tabuli svítil nerozhodný stav 3:3. Jenže Baník stačil do třetí třetiny navýšit skóre, v čemž navíc pokračoval i v závěrečném dějství. Středočeši jasně ovládli úvodní duel 8:3 a na první dva týmy tabulky se dotáhli na rozdíl pěti bodů.

HC Příbram – MOSTEČTÍ LVI 8:3 (2:2, 3:1, 3:0)
Branky a asistence: 5. L. Bednařík (Kolda, Zdeněk), 14. Hasman (Jelínek, L. Bednařík), 22. Josefus (Havlín, Hasman), 37. Pinkas (Rajgl, Krejčí), 39. Josefus (Krejčí), 46. Kafka (Josefus), 48. Kafka (L. Bednařík, Pinkas), 58. Patzelt (Rajgl, Pětník) – 6. Písařík (Havlůj, Řehoř), 20. Řehoř (Písařík, Berčík), 27. Pačan (Mical, Böhm)

Sestava Příbrami:
Šorf (Jiroušek) – Jelínek, Zdeněk, Havlín, Rajgl, Krejčí, Vinš, Patzelt – Dragoun, Furch, Pětník – Bečvář, Josefus (A), Mařík – Hasman, Pinkas, Kolda – Kafka (C), Gengel (A), L. Bednařík – Duchan.


Cenný skalp Příbrami
Po porážce 2:6 v Příbrami se Grizzly chtěli proti tomuto soupeři vytáhnout na domácí půdě. Diváci viděli velice sympatický výkon děčínských hokejistů, kteří si po brankách obránců Vladimíra Brože a Jana Zedka vypracovali dvoubrankový náskok. Favorita ale nakopl gól vstřelený na konci druhého dějství a necelých pět minut před koncem vyrovnal. V základní hrací době už branka nepadla, a tak se šlo do prodloužení. V něm parádní ranou zajistil bod navíc a cenný skalp Baníku Jan Smola.

HC Děčín – HC Příbram 3:2p (0:0, 2:1, 0:1 – 1:0)
Branky a asistence: 21. Brož (Faigl, T. Nezbeda), 25. Zedek (Smola, Černý), 64. Smola – 39. Gengel (Hasman, Kolda), 56. Gengel (Krejčí, Kolda)

Sestava Děčína:
Lavinger (Petrásek) – Brož (A), Bartoň, Kučera, Zedek, Loukota, Kaltenböck, Starý – Macek, T. Nezbeda, Faigl (C) – Smola, L. Nezbeda, Černý – Sýkora, Parshakov, Chovanec – Nowák

Sestava Příbrami:
Jiroušek (Šorf) – Jelínek, Havelka, Krejčí, Patzelt, Zdeněk, Pešta – Chlouba, L. Bednařík, Mařík – Kolda, Furch, Pětník – Bečvář, Josefus (C), Duchan – Gengel, Hasman


Partneři

Více
Úvod