Preview

BITVA O ŘEKU LABE! SEVEROČESKÉ DERBY HOSTÍ ÚSTECKÝ SLOVAN

BITVA O ŘEKU LABE! SEVEROČESKÉ DERBY HOSTÍ ÚSTECKÝ SLOVAN

30. 1. 2024 PREVIEW

Velký zápas dvou sousedních měst je opět tady! Medvědy poprvé v nadstavbové části čeká severočeské derby se Slovanem. Pikantní hokejový souboj hostí ve středu zimní stadion v Ústí nad Labem. Grizzly se můžou pochlubit skvělou letošní bilancí ze vzájemných střetnutí, včetně přípravy vyhráli všechny tři duely. Přidají další body i zítra? Bitva o řeku Labe startuje v 18 hodin, přijeďte podpořit děčínské hokejisty.

Výhra nad Táborem po 11 letech
Neoblíbený soupeř HC Tábor byl poražen! Dlouhých 11 let trvalo, než Medvědi našli recept na Kohouty. Stalo se tomu v předehrávce 4. kola nadstavbové skupiny A na děčínském ledě. Grizzly si aktivní hrou vytvořili skvělý tříbrankový náskok. Hosté však dokázali po první třetině přepnout na vyšší obrátky a dvěma góly ještě zdramatizovali duel. Jenže další branky k vidění nebyly a to znamenalo, že HC Děčín slavil zisk tří bodů.

HC Děčín – HC Tábor 3:2 (2:0, 1:1, 0:1)
Branky a asistence: 8. Faigl (Nezbeda, Jouza), 13. Smola (D. Tůma, Faigl), 30. Macek (J. Tůma, Jursa) – 35. Matušík (Šulek, Seidl), 48. Huna (Říha, Plášil)

Sestava Děčína:
Lavinger (Horák) – Brož (A), Bartoň, Kučera, Tomšík, Loukota, Kaltenböck, Petrásek – D. Tůma (A), Nezbeda, Faigl (C) – Smola, Černý, Jouza – Macek, J. Tůma, Jursa – Parshakov, Chovanec


Domácí porážka s Vrchlabím
Ústečtí hokejisté mají na rozdíl od těch děčínských odehrané jen tři zápasy v nadstavbě. Jejich posledním představením byl domácí mač proti Vrchlabí. Hosty držel skvělý gólman Červinka, jenž přišel o čisté konto až v poslední minutě. Naopak jeho protějšek inkasoval už ve druhé minutě, dále ve 26. a 34. minutě. Osmý Slovan podruhé v nadstavbové části padl, když doma nestačil na celek z Krkonoš 1:3 a jeho ztráta na 6. místo, díky kterému by se vyhnul předkolu, se zvětšila na rozdíl 18 bodů.

Ústecký Slovan s.r.o. – HC Stadion Vrchlabí 1:3 (0:1, 0:2, 1:0)
Branky a asistence: 60. Anosov (Funk, Amirov) - 2. Krsek (D. Sýkora, P. Urban), 26. P. Urban (Chrtek, T. Bláha), 34. Chrtek (Abraham, Hladík)

Sestava Slovanu:
Stahl (Klika) – Trefný (C), Hovsepjan, Amirov, Funk, Popela, Eklund, Mareš – M. Simon, Bernat, M. Dubský – Huovinen, Anosov, Rudovský – M. Bláha II, Špaček, Nedoma – Krédl, Yailov, Linet


Obě derby patřila Děčínu
Hokejový svátek pro děčínské fanoušky skončil v probíhajícím ročníku v obou případech lépe pro Medvědy. První severočeské derby se odehrálo na začátku sezóny, kdy Grizzly slavili v Ústí výhru 6:4. Odveta opět patřila Děčínu, který i když prohrával, uspěl na domácí půdě 4:2.

HC Děčín – Ústecký Slovan s.r.o. 4:2 (1:1, 3:0, 0:1)
Branky a asistence: 19. Faigl (Brož, D. Tůma), 25. Faigl (T. Nezbeda, D. Tůma), 27. T. Nezbeda (Brož), 37. T. Nezbeda (Faigl) – 11. M. Bláha (V. Hynek, Bernat), 46. Bernat (Rudovský, Funk)

Sestava Děčína:
Brož (A), Bartoň, Kučera, Zedek, Loukota, Kaltenböck – D. Tůma (A), T. Nezbeda, Faigl (C) – O. Sýkora, L. Nezbeda, Parshakov – Smola, D. Černý, Macek – Dej

Sestava Slovanu:
Stahl (Štěpka) – L. Sýkora, Funk, Trefný (C), Gottfried, Polata, V. Hynek, Popela – M. Dubský, Kloz, Jouza – Berčík, Roubík (A), M. Simon – Bernat, Rudovský, M. Bláha – J. Tůma, Krédl, Nedoma


Partneři

Více
Úvod