Klub

DĚČÍNSKÉ HOKEJISTKY NEZAHÁLEJÍ ANI PO SEZÓNĚ

DĚČÍNSKÉ HOKEJISTKY NEZAHÁLEJÍ ANI PO SEZÓNĚ

23. 4. 2024 Turnaje

Ačkoli soutěžní zápasy skončily už před více než měsícem, Medvědice se s ledem nechtěly rozloučit. 6. dubna se účastnily benefičního turnaje O pohár bílinského draka, jehož výtěžek šel na podporu patnáctiletého Ondry, trpícího chorobou CMT.

Šest účastníků bylo rozděleno do dvou skupin, Děčín se utkal postupně s týmy HC Kobra Praha B a s HC Mamby Tábor, se shodnými výsledky 3:1 v náš prospěch. Proti Kobře se dvakrát prosadila Emma Kohlmistrová a zaslouženě se stala hráčkou utkání, ve druhém zápase se totéž povedlo Katce Kunstové, a i ona byla zvolena naší nejlepší hráčkou utkání.

Ve finále turnaje se tak Medvědice měly o zlato utkat s domácími Dračicemi, které si během dopoledne poradily s děvčaty z Náchodu i z Jičína. Bílina se blýskla ex-litvínovskými posilami a vypomohla jim i Viktorie Vobořilová, která v lize žen nastupuje za Děčín. Naše hokejistky, byť hrály téměř v plné sestavě, se tentokrát bohužel gólově prosadit nedokázaly, Dračicím se Bartuškovou podařilo překonat dvakrát a staly se tak zaslouženými vítězkami, naší nejlepší hráčkou v tomto zápase byla zvolena právě brankářka Bartušková. Herním projevem vyrovnané utkání mělo bojovný náboj, hrálo se před slušnou diváckou kulisou a bylo důstojným vyvrcholením celého turnaje, který zaštítila starostka Bíliny Mgr. Zuzana Schwarz Bařtipánová. Naše Emma Kohlmistrová pak byla zvolena nejlepší útočnicí celého turnaje.

Celkové pořadí: 1. HC Draci Bílina, 2. HC Děčín, 3. HC Kobra Praha "B", 4. HC Holkey Náchod, 5. HC Mamby Tábor, 6. HC Manki Jičín

Sestava Děčína:
Bartušková – Kunstová, Kroftová, Aulická, Mareschová, Albrechtová, Pohl – Žilková, Hueberová, Schrollová, Kohlmistrová, Zavadilová, Flégrová, Ajchlerová, Vacková, Klabanová T., Jiráková; na trenérské lavičce V. Šedivý a B. Nowák


Hned další víkend 13. a 14. 4. se děčínské hokejistky vypravily na dvoudenní turnaj O pohár primátorky Českých Budějovic Dragon Cup, který pořádal místní klub HC Dračice. Tam už se nám bohužel sešla jen početně velmi slabá sestava, a tak hlavním cílem bylo sbírání zkušeností. I tady bylo 6 účastníků ve dvou skupinách po 3.

V prvním utkání se Medvědice postavily proti domácímu výběru A, který tvoří z většiny mladé hráčky stabilně hrající soutěže v chlapeckých družstvech. Do poloviny zápasu naše hráčky celkem stíhaly držet krok, postupně ale síly ubývaly čím dál víc a přes dobrý výkon brankářky Baumové bylo konečné skóre 10:0 pro domácí. Ve druhém zápase se naše hokejistky utkaly s německým celkem Lady Crax EV Ravensburg. Začátek vypadal velice slibně, Medvědice se brankou Ajchlerové ujaly vedení, ale v průběhu utkání nám opět došly síly a zápas skončil 1:6. V neděli jsme tak v boji o 5. místo změřily síly s hráčkami HC Slezan Opava, třetím celkem v B skupině 1. Ligy žen. Oproti sobotní sestavě Medvědic ještě chyběla Kunstová a v pouhých 10 hráčkách byly veškeré naše snahy na Slezanky krátké, s přibývajícím časem narůstalo i skóre. Zápas tak skončil 7:0 pro Opavu. Nejlepší hráčkou děčínského družstva byla zvolena Denisa Ajchlerová, pochvalu si ale zaslouží všechny naše hráčky, které se turnaje zúčastnily – soupeřky zde byly silnější početně i kvalitativně.

Celkové pořadí: 1. HC Dračice "A", 2. UKHK Unia Oswiecim, 3. HC Dračice "B", 4. Lady Crax EV Ravensburg, 5. HC Slezan Opava, 6. HC Děčín

Sestava Děčína: Baumová – Kunstová, Kroftová, Aulická, Mareschová – Flégrová, Ajchlerová, Schrollová, Vacková, Klabanová T., Jiráková; na trenérské lavičce B. Nowák


Za oba turnaje musíme organizátorům vzdát hold, oba dva byly velice dobře pořadatelsky připravené a zvládnuté, děčínským hokejistkám přinesly spousty zkušeností a zážitků. Kvůli vytíženosti klasického trenérského dua Jiří Martin a Karel Bedan se tentokrát koučování ujali mladíci Václav Šedivý a Bohuslav Nowák, a to velice srdnatě, bylo by pěkné, kdyby jim trenérský zápal vydržel. A za podporu a pomoc s dopravou musíme poděkovat i rodičům a prarodičům, bez vás by to nešlo, díky!

Medvědice teď mají před sebou pár dní volna a od května intenzivní suchou přípravu.


Partneři

Více
Úvod