A-tým

Boj o první místo, Medvědi přivítají Sokolov

Boj o první místo, Medvědi přivítají Sokolov

3. 2. 2018 Vendula Zdražilová, HC Děčín
V sobotu 3. 2. 2018 je na programu sedmatřicáté kolo druhé hokejové ligy a bude to hodně zajímavá podívaná. V přímém souboji o první místo v tabulce si to totiž rozdají dva odvěcí rivalové, a sice HC Děčín a HC Baník Sokolov.
 
Hokejisté Děčína, po krátkém zaváhání na začátku ledna, kdy prohráli tři utkání v řadě, zabrali a naopak nyní se zase vezou na vítězné vlně. Mají za sebou čtyři duely, ve kterých byli stoprocentní. Naposledy porazili ve středu jablonecké Vlky těsně 2:1 na svém ledě  a vyhoupli se na druhou příčku v tabulce. Na svém kontě mají šestašedesát bodů a na paty tak dýchají prvnímu Sokolovu, který má o jeden bod více, tedy sedmašedesát. Dnes tak půjde o přímou bitvu o čelo ve skupině Západ. K vidění tak bude rozhodně zajímavá podívaná plná osobních soubojů a jak to bývá už takřka pravidlem, mohlo by padnout i hodně branek. Nenechte si toto utkání rozhodně ujít.  
 
Sokolovští po dvou prohrách s Vrchlabím a Kobrou také sérii ukončili a naopak nyní mají za sebou dvě výhry za tři body a útočí tak na třetí v řadě. Hosté naposledy své soutěžní utkání odehráli na půdě nováčka ve Dvoře Králové a brali výhru 2:0. Na děčínský led tak jedou s jasným cílem, a sice připsat si třetí vítězství za sebou, aby první místo uhájili. Na druhé straně ale stojí rozjetí děčínští Medvědi, kteří naopak prahnou na čele tabulky Sokolov vystřídat. 
 
Co se v právě probíhající sezóně vzájemných utkání týče, tak je na tom lépe Sokolov. Nejprve Děčín vyhrál na ledě Baníku 4:1. Pak ale přišla domácí prohra 3:6 a Sokolovští pak na ni navázali na svém stadionu, kde zvítězili 4:3 po samostatných nájezdech. Medvědi tak získali se Sokolovem čtyři body, zatímco soupeř bodů pět. Uvidíme, jak to dopadne dnes v posledním měření sil v základní části.  
 
Zápas na děčínském zimním stadionu začíná v sobotu 3. 2. 2018 v 18. hodin a všichni jste do hlediště vítáni. 
 

Předchozí článek

Následující článek

Partneři

Více
Úvod