A-tým

Medvědi z Letňan vezou tři body

Medvědi z Letňan vezou tři body

5. 2. 2018 Vendula Zdražilová, HC Děčín
V rámci předehrávky osmatřicátého kola zajížděli hokejisté Děčína na led Letců z Letňan, kde napravili své zaváhání ze soboty a po výhře 3:2 z jejich pohledu získali další tři veledůležité body do tabulky.
 
V úvodu utkání byli aktivnější Medvědi, ve třetí minutě ale přišla velmi nebezpečná střela domácích. Dlouhý vytáhl ramenem střelu Sani a podržel tak svůj tým. Hned na to se pak do útočného pásma dostali hokejisté Děčína a po nahození od mantinelu z hole MICHALA OLIVERIUSE skončil s údivem všech kotouč v Pírsově brance - 0:1. V osmé minutě měli hosté šanci na zvýšení skóre, když hráli přesilovou hru. Letci ovšem své oslabení zvládli a podruhé neinkasovali. Ve dvanácté minutě ujel Gebell sám na Dlouhého, jenže jeho střela nakonec zamířila mimo děčínskou klec. Když v závěru těsně před Pírsem nevyšla klička do bekhnedu Zajanovi, skončila první třetina hubeným náskokem Medvědů. 
 
Na začátku druhého dějství měli šanci v přesilové hře domácí hráči. Ale ve vlastním oslabení ujel Daniel Volráb, jenž v blízkosti Pírse zvolil střelu mezi betony a domácí brankář je včas sklapl. O chvilku později už mohlo být vyrovnáno. Dlouhý vyrazil střelu domácích před sebe, dva hráči Letňan poté doráželi kotouč, ale nakonec ho prostrčit za jeho záda nedokázali. Naproti tomu hned z další akce trefil Pavel Zajan břevno letenské branky a Medvědi tak byli blízko druhému gólu. A ten vsítili v devětadvacáté minutě. Střelu Vaňka od modré čáry tečoval před Pírsem MICHAL OLIVERIUS a poslal kotouč mezi jeho betony - 0:2. Kapitán Děčína se tak postaral o svůj druhý přesný zásah. O čtyři minuty později se Letci dostali Děčínu na dostřel. TOMÁŠ CHVÁLA umístil svou střelu přesně do šibenice a jeho tým byl zpět ve hře - 1:2. Necelé tři minuty před koncem druhé části mohli mít Medvědi zase dvoubrankový náskok. Zajan už posílal puk do odkryté klece, ale Pírs doslova tygřím skokem chytil tutovku Děčína. Na střelu JAROSLAVA HAŠKA v poslední minutě prostřední hry už byl ale krátký. Ten tváří v tvář nedal domácímu brankáři šanci a gólem do šatny tak přidal děčínskou pojistku - 1:3. 
 
Začátek poslední třetiny přinesl sérii nepřesností, a to na obou stranách. Hned na to přišla nebezpečná Kotyrova střela, kterou svým betonem zlikvidoval Jan Dlouhý. Domácí Letci se snažili znovu o kontaktní branku, Medvědi ale dobře bránili svůj předbrankový prostor a svůj náskok tak stále drželi. V polovině třetí třetiny unikl Kadaně, který to na Dlouhého zkoušel bekhendovou střelou, ovšem brankář Děčína chytil puk do lapačky. Hned na to se před prázdnou brankou ocitl Marek Macek, ale ani z této velké šance hosté neskórovali. Ve třiapadesáté minutě měli na holi kontaktní branku Letci. Tomáš Dyrynk se úplně sám ocitl před děčínskou brankou, měl spoustu času střelu umístit. Nakonec ale střílel přímo doprostřed, kde byl Dlouhý připraven. Na začátku sedmapadesáté minuty hráli domácí přesilovou hru a odvolali brankáře. Zkusili to tak v šesti hráčích proti čtyřem hostům. Letci si poté vynutili tlak před Dlouhým, ale Medvědi odolávali. V devětapadesáté minutě už ale inkasovali. DOMINIK VOLEK tlak Letců přetavil v kontaktní branku a Letci tak stále byli ve hře. Nahodil puk od mantinelu a jeden z hráčů Děčína si ho nechtěně srazil do vlastní klece - 2:3.  Medvědi ale výhru udrželi a po domácím debaklu si tak spravili chuť, když získali všechny tři body.
 
HC Letci Letňany - HC Děčín 2:3 (0:1; 1:2; 1:0)
Branky a nahrávky: 33. Chvála (Prchal, Gebell), 59. Volek (Lytvynov) – 3. Oliverius (Zika), 28. Oliverius (Vaněk, Navarra), 40. Hašek (Vaněk, Volráb)
 
  
Sestava HC Děčín
Dlouhý (Lavinger) – Hříbal, Balcar, Kaltenböck, Macek, Tenkrát, Chmel, Vaněk, Molnár – Zajan, Volráb, Faigl - Oliverius, Chovanec, Petráš - Vacek, Hašek, Kopta - Zika, Navarra, Amirov

Následující článek

Partneři

Více
Úvod