A-tým

MEDVĚDI VRÁTILI JABLONCI PORÁŽKU. HATTRICKEM BĚHEM 9 MINUT ZAZÁŘIL MICHAL TRÁVNÍČEK

MEDVĚDI VRÁTILI JABLONCI PORÁŽKU. HATTRICKEM BĚHEM 9 MINUT ZAZÁŘIL MICHAL TRÁVNÍČEK

13. 9. 2022 Michal Trávníček řídil výhru proti Jablonci

Děčín ve svém předposledním přátelském utkání zdolal Jablonec a uspěl tak ve třetím domácím zápase v řadě. Vítězství se ale nerodilo lehce, neboť Medvědi museli hned čtyřikrát dotahovat náskok soupeře. Obrat ve skóre přišel v 53. minutě. Poté přidali děčínští hokejisté ještě dvě branky a vyhráli 7:4. Hattrickem se blýskl Michal Trávníček, pro kterého to byly první góly po návratu do děčínského dresu.

V úvodních minutách zápasu se do dvou přesilovek dostali jablonečtí hokejisté, ale ani jednu z nich nevyužili. Jenže těsně po konci té druhé se Děčínu nepovedlo dostat puk ze svého obranného pásma a nahozený kotouč od modré se odrazil k Foldovi, který překonal Lavingera – 0:1. Největší příležitost Medvědů přišla o chvíli později. Tomáš Nezbeda ujížděl sám na gólmana, ale rozhodl se ještě přihrát na Pavla Zajana, který jel v závěsu hned za ním. Brankář Jelínek se předvedl a vychytal šanci. Děčín se několikrát usadil kolem branky Jablonce, avšak gól z toho nepadl. A tak se šlo do kabin za stavu 0:1.

Medvědi v úvodu druhé třetiny dostali možnost čtyřminutové přesilové hry a první její část dokázali využít. Nahození od Kučery z modré vyrazil Jelínek pouze k volnému Loukotovi, na kterého zívala prázdná brána – 1:1. Jenže ještě v té samé přesilovce Děčín i inkasoval. V oslabení ujel domácí obraně Vojtěch Strnad a nekompromisně zakončil – 1:2. O chvíli později měl Jablonec dlouhou přesilovku pět na tři. V ní ale domácí výborně bránili a soupeři toho moc nedovolili, a když ano, Lavinger byl připraven. Děčínský gólman se musel činit i proti dalším šancím a několikrát podržel svůj tým. Srovnání přišlo v čase 36:54. Tomáš Faigl zavezl puk do útočného pásma, poté ho nahrál do míst, kde byl David Tůma, který si kotouč našel a překonal gólmana – 2:2.

Ze začátku poslední části uběhly necelé tři minuty a Vlci skórovali. Po napadání rozehrávky Děčína se k volnému puku dostal Antonín Dušek, který přihrávkou oslovil volného Jursu a ten vsítil branku – 2:3. Z vedení se hosté radovali pouze krátkou dobu. David Tůma se nejlépe zorientoval před bránou a našel úplně volného Michala Trávníčka, kterému stačilo trefit prázdnou klec – 3:3. V čase 48:39 si Jablonec vzal vedení zpět. Petr Foerster po svém rychlém průniku trefil tyčku, od které se puk odrazil k Hadovi a ten vstřelil gól – 3:4. Chvíli na to Tomáš Faigl obral na modré obránce o kotouč, přenechal ho Michalu Trávníčkovi, který jel sám a gólmana překonal kličkou do bekhendu – 4:4. Tato branka domácí nakopla a o necelé tři minuty později opět skórovali. V přesilové hře po parádní kombinaci zkompletoval hattrick Michal Trávníček – 5:4. Děčínští hokejisté byli při chuti a v 55. minutě vstřelili dvě branky. Nejprve se trefil Dominik Kučera, který svojí střelou nedal Jelínkovi šanci – 6:4. O 17 sekund později to byl Štěpán Kuchynka, když z dorážky zvýšil na konečných 7:4.

Poslední přípravné utkání odehrají Medvědi na domácím ledě ve středu 14.9. v 18:00. Soupeřem jim bude HC Stadion Vrchlabí.


HC Děčín – HC Vlci Jablonec nad Nisou 7:4 (0:1, 2:1, 5:2)

Branky a asistence:
24. Loukota (Kučera, T. Nezbeda), 37. D. Tůma (Faigl, Trávníček), 45. Trávníček (D. Tůma, Faigl), 51. Trávníček (Faigl), 53. Trávníček (Volráb, Faigl), 55. Kučera (Zajan, L. Nezbeda), 55. Kuchynka (Volráb, Macek) – 8. Folda (Plíhal, Filip), 25. Strnad (Folda), 43. Jursa (Dušek), 49. Had (Foerster)

Sestava Děčína:
Lavinger – Brož, Charvát, Loukota, Kučera, Starý, Kaltenböck – Trávníček, Faigl, D. Tůma, L. Nezbeda, T. Nezbeda, Zajan, Kuchynka, Volráb, Macek

Sestava Jablonce:
Jelínek – Pavlů, Patzelt, Had, Filip, Kollert, Culek – Strnad, Dušek, Jursa, Plíhal, Folda, Foerster, Jakubec, Bouřil, Bitman


Partneři

Více
Úvod