A-tým

DĚČÍNŠTÍ HOKEJISTÉ ZAKONČILI PŘÍPRAVU TĚSNOU PORÁŽKOU

DĚČÍNŠTÍ HOKEJISTÉ ZAKONČILI PŘÍPRAVU TĚSNOU PORÁŽKOU

15. 9. 2022 Děčín v generálce prohrál s Vrchlabím

Medvědi nastoupili k poslednímu přípravnému zápasu proti dosud neporaženému Vrchlabí. Nerozhodný stav 1:1, který se zrodil v první třetině, vydržel až do 57. minuty. Tehdy vstřelili rozhodující branku hosté a Děčín tak v generálce na ligu prohrál 1:2.

V první zajímavé možnosti se ocitl Daniel Volráb, jenže přihrávka na něj projela jen brankovištěm. Úvodní gól přišel v čase 6:35. Vladimír Brož krásně oslovil svým pasem Tomáše Faigla a ten neměl problém vstřelit puk do odkryté klece – 1:0. Hosté nezaháleli a vytvořili si několik střeleckých pokusů, které kryl Lukáš Lavinger. Ve 12. minutě už to mohlo být o dvě branky. Faigl nejdříve nahrál Trávníčkovi, který mu kotouč vrátil, ale prvně jmenovaný nedokázal trefit prázdnou bránu. V následné přesilovce nastřelil domácí Kučera horní tyč. Hosté vyrovnali tři sekundy před první sirénou. Hlaváč přihrál do jízdy Bláhovi, který následně překonal Lavingera – 1:1.

Hned na začátku prostřední části mělo velkou šanci Vrchlabí. Filip Moník ujel domácí obraně, přiblížil se ke gólmanovi, avšak domácí Kučera stihl zblokovat přihrávku a následné dorážky pokryl Lavinger. Ve 25. minutě se ve vlastním oslabení dostal do samostatného úniku Jakub Tatar, ale děčínského brankáře nepřekonal. V zajímavé možnosti se na ocitl i David Tůma, jenže jeho střelu dokázal Krinwald vyrazit těsně mimo bránu. Později se prosmýkl podél mantinelu domácí Aleš Macek, ale ani jeho pokus v síti neskončil.

Třetí třetinu začalo aktivněji Vrchlabí a několikrát se usadilo v útočném pásmu. V následné přesilovce měl velkou možnost ke skórování Patrik Urban, ale na Lavingera si nepřišel. Další obrovskou příležitost měl opět Urban, který byl zcela sám před brankářem. Ten však jeho střelu a dorážku vychytal. Vrchlabí si vypracovalo šanci v přečíslení dva na jednoho. Radim Šlaicher se rozhodl pro střelu, jenže proti byl výborný Lavinger. Změna skóre přišla až v čase 56:28. Moník nabral rychlost na levé straně, naservíroval puk před bránu, kde byl Petr Poppel a ten úspěšně zakončil – 1:2. Medvědům se povedlo srovnat necelou minutu před koncem a bylo to v početní výhodě. Ránu Brože srazil za záda gólmana Daniel Volráb, ale jeho branku rozhodčí neuznali, protože hůl autora byla příliš vysoko. V následné hře bez brankáře už gól nepadl, a tak Děčín prohrál 1:2.


HC Děčín – HC Stadion Vrchlabí 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

Branky a asistence:
7. Faigl (Brož, Charvát) – 20. Bláha (Hlaváč), 57. Poppel (Moník, Urban)

Sestava Děčína:
Lavinger – Brož, Charvát, Loukota, Kučera, Starý, Košař – Trávníček, Faigl, D. Tůma, T. Nezbeda, L. Nezbeda, Zajan, Fojt, Volráb, Macek

Sestava Vrchlabí:
Krinwald – Fiala, Perička, Duran, Bendík, Voňka, Kynčl, Oborník – Moník, Urban, Poppel, Bláha, Chrtek, Hlaváč, Šlaicher, Duchan, Jirků, Krsek, Tatar, Cerman


Partneři

Více
Úvod