A-tým

STARTUJE 2. LIGA, DĚČÍN ČEKÁ HNED NA ÚVOD DERBY S ÚSTECKÝM SLOVANEM

STARTUJE 2. LIGA, DĚČÍN ČEKÁ HNED NA ÚVOD DERBY S ÚSTECKÝM SLOVANEM

20. 9. 2022 Startuje 2. liga

Ve středu 21.9. se rozjíždí nový ročník 2. ligy. Děčín na úvod narazí v severočeském derby na Slovan. Utkání se odehraje na ústeckém zimním stadionu a začíná netradičně už v 17:00.

Medvědi vstoupí do sezóny s několika novými hráči. Děčínský dres nově oblékají obránci Vladimír Brož, který přišel z Ústí, dále pak Adamové Charvát a Starý, odchovanci libereckého hokeje a poslední posila David Košař. V útočných řadách došlo k velkým návratům děčínských odchovanců Michala Trávníčka a Davida Tůmy. Také přišli bratři Nezbedové, kteří zažili loňský velmi produktivní ročník a devatenáctiletý forward Aleš Macek.

Děčínští hokejisté v přípravě odehráli devět duelů, z nichž tři vyhráli. Dvakrát narazili na Piráty, Benátky, Most a Jablonec. V posledním utkání, které bylo zároveň generálkou, vyzvali na svém ledě Vrchlabí. Vyrovnaný stav, který se zrodil v první třetině, vydržel až do 57. minuty a Děčín nakonec padl těsně 1:2.

HC Děčín – HC Stadion Vrchlabí 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
Branky a asistence:
7. Faigl (Brož, Charvát) – 20. Bláha (Hlaváč), 57. Poppel (Moník, Urban)

Sestava Děčína:
Lavinger – Brož, Charvát, Loukota, Kučera, Starý, Košař – Trávníček, Faigl, D. Tůma – T. Nezbeda, L. Nezbeda, Zajan – Fojt, Volráb, Macek


Ústí se po loňském sestupu představí ve 2. lize s obměněným kádrem. Pro návrat na led se rozhodl Jaroslav Roubík. Ústecký dres bude oblékat 13 nových hráčů, včetně Jana Rudovského nebo exkladenského Davida Stahla. Slovan v přípravě odehrál, stejně jako Děčín, devět duelů. Nejdříve zavítal do Chebu, se kterým se utkal ještě v pozdější odvetě. Dvakrát se také střetl s Jabloncem, Chomutovem a Mostem. Generálku na ligu odehrál 8. září, kdy na svém ledě vyzval prvoligové Litoměřice. Bezbrankový stav vydržel až do konce a o osudu zápasu musely rozhodnout samostatné nájezdy. V nich se radovali hosté. Ústečtí hokejisté tak mají v přípravě bilanci pěti výher a čtyř porážek.

HC Slovan Ústí nad Labem – HC Stadion Litoměřice 0:1sn (0:0, 0:0, 0:0 – 0:0)
Branky a asistence:
rozh. nájezd Slavíček

Sestava Ústí:
Cikánek – Vacík, Drtina, Polata, Trefný, Bartoň, Klatt, Kovář – Tůma, Roubík, Rudovský – Costa, Berčík, Kučera – Damašek, Daniel, Smola – Sýkora, Bartoš, Tot


Partneři

Více
Úvod