A-tým

DĚČÍN NA ÚVOD LIGY PADL V SEVEROČESKÉM DERBY

DĚČÍN NA ÚVOD LIGY PADL V SEVEROČESKÉM DERBY

22. 9. 2022 Medvědi prohráli na ledě Slovanu

Děčínské hokejisty čekalo hned na začátku nového ročníku severočeské derby s Ústím nad Labem. Na úvodní branku domácích dokázal zareagovat ještě v první třetině David Tůma, ale na tu z 36. minuty už odpověď nepřišla a Děčín tak prohrál na ledě Slovanu těsně 1:2.

Aktivní Medvědi se dostali do první zajímavé situace, když v přečíslení dva na jednoho střílel Tomáš Faigl, avšak jeho pokus letěl mimo tři tyče. První gól zápasu přišel v čase 5:25 a vstřelili ho ústečtí hokejisté. Lukáš Kučera našel před bránou Martina Berčíka a ten skóroval do odkryté klece – 1:0. Ve 14. minutě, kdy hráli domácí přesilovku, se k zajímavé střele dostal Drtina, jenže toho vychytal Lukáš Lavinger. Vyrovnání stavu přišlo na konci 17. minuty. Daniel Volráb krásně přihrál na Davida Tůmu, který ještě zakombinoval s Faiglem a poté prostřelil Lukáše Cikánka – 1:1.

Větší příležitost druhé třetiny přišla ve 28. minutě, jenže Pavel Kordule v ideální pozici netrefil branku. Další možnost ke skórování měl Slovan o pár minut později, ale Radka Proška vychytal Lukáš Lavinger. V čase 35:20 se už měnilo skóre zápasu. Po přesilovkové souhře překonal brankáře Pavel Kordule – 2:1. Chvíli na to se do početní výhody dostal i Děčín, ale šance mělo Ústí. Tu největší spálil Kučera a nenavýšil tak vedení.

Z kraje poslední části zajímavě střílel Daniel Volráb, Lukáš Cikánek však dokázal puk vyrazit. V 54. minutě se ve slibné situaci ocitnul v zápase aktivní Kučera, ale na Lavingera nevyzrál. Domácí si své vedení už pohlídali, a tudíž zápas skončil 2:1.


HC Slovan Ústí nad Labem – HC Děčín 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)

Branky a asistence:
6. Berčík (Kučera, Smola), 36. Kordule (Záruba, Costa) – 17. D. Tůma (Faigl, Volráb)

Sestava Ústí:
Cikánek (Stahl) – Vacík, Drtina (A), Záruba, Trefný (C), Šefl, Vodička, Bartoň – Rudovský, Roubík, M. Tůma (A) – Prošek, Costa, Kordule – Kučera, Berčík, Smola – Sýkora, Daniel, Damašek

Sestava Děčína:
Lavinger (Skokan) – Brož, Charvát, Kučera, Loukota (A), Černohorský, Starý, Košař – D. Tůma, Faigl, Trávníček (C) – T. Nezbeda, L. Nezbeda, Zajan (A) – Macek, Volráb, Kuchynka – J. Tůma


Partneři

Více
Úvod