A-tým

„TRÁPILA NÁS KONCOVKA, ZEJMÉNA PŘI PŘESILOVKÁCH,“ HLEDAL DŮVODY PORÁŽKY VLADIMÍR BROŽ

„TRÁPILA NÁS KONCOVKA, ZEJMÉNA PŘI PŘESILOVKÁCH,“ HLEDAL DŮVODY PORÁŽKY VLADIMÍR BROŽ

23. 9. 2022 Rozhovor s Vladimírem Brožem

První utkání sezóny mají za sebou děčínští hokejisté. Slovan, na který narazili, dokázali zejména v první třetině přehrát a přestřílet. Přesto to na výhru nestačilo a Děčín si z ústeckého ledu odvezl těsnou porážku. Speciální zápas to byl pro Vladimíra Brože, který do Děčína přišel jako předsezónní posila právě z Ústí nad Labem. Ve žlutomodrém dresu odehrál většinu své dosavadní kariéry.


Vláďo, první zápas nové sezóny je za námi, jak moc mrzí včerejší porážka o jednu branku?
Mrzí to o to víc, když jsme v první třetině měli několik šancí, po kterých se mohlo jít do vedení minimálně o dva až tři góly. Ale bohužel jsme je neproměnili a pak nás to mrzelo.

V zápase jste vyslali na gólmana 30 střel, ale dali jen jednu branku. Rozhodla o výsledku produktivita?
Přesně tak, jak jsem říkal nás trápila koncovka, zejména při přesilovkách, které musíme využívat. V Ústí jich bylo dost a proměnit je, tak si troufám říct, že bychom vyhráli.

První třetiny většinou umíme, ale pak se postupně děj zápasu otáčí a soupeř přebírá iniciativu. Čím to je?
Je možný, že už nejsme ve 3. třetině hlavou v zápase jako v těch prvních dvou. Také to může být tím, že hrajeme na tři lajny. Myslím si, že se to zápas od zápasu bude postupně lepšit.

Bylo to první utkání sezóny a hned derby s Ústím. Dorazilo přes 1300 diváků, což je na 2. ligu velice pěkné číslo. Jak sis užil atmosféru?
Atmosféra a diváci byli skvělí, jak ústečtí, tak hlavně děčínští, kteří nás podporovali celý zápas. Dorazilo jich mnoho a za to jim chci poděkovat.

Ty ses vrátil do známého prostředí, neboť v Ústí si strávil většinu kariéry. Jaký to byl pocit, být tam jako soupeř?
Snažím se to brát jako každé jiné utkání, ale je to vždy zvláštní pocit nastoupit na ústeckém ledě jako soupeř. Je super, že na zápas se přijde podívat celá rodina a přátelé.

O motivaci jsi měl asi postaráno že?
Něco jsem vypsal v kabině, takže motivace byla (smích).

Nespletl sis šatnu?
Určitě ne, všude jsem trefil (smích).

V sobotu nás čeká první domácí utkání sezóny, soupeřem bude Písek. Co čekáš od zápasu?
Nevím, co čekat od Písku, ale my chceme první domácí zápas vyhrát a potěšit naše fanoušky, které tímto zvu na sobotní duel. Přijďte nás podpořit.


Děkujeme za rozhovor


Partneři

Více
Úvod