A-tým

„KONEČNĚ NÁM TAM NAPADALY GÓLY,“ TĚŠILO LUKÁŠE NEZBEDU

„KONEČNĚ NÁM TAM NAPADALY GÓLY,“ TĚŠILO LUKÁŠE NEZBEDU

26. 9. 2022 Rozhovor s Lukášem Nezbedou

Děčínští hokejisté si v sobotním zápase připsali premiérovou výhru v novém ročníku, když na svém ledě porazili Písek vysoko 7:2. O výsledku rozhodla druhá třetina, kde Medvědi vsítili 5 branek. Tu úvodní, a potom i vítěznou, vstřelil Lukáš Nezbeda, který ke dvěma gólům přidal ještě asistenci. Pro mladého útočníka šlo o vůbec první soutěžní trefy v dresu Děčína a ve 2. lize.

Lukáši, gratuluji k první výhře, která vypadá jednoznačně, ale přitom začátek zápasu nebyl úplně ideální, že?
Nevstoupili jsme do utkání vůbec dobře a soupeř nás zatlačil. Díkybohu, že nás Láva (Lukáš Lavinger) podržel a my využili naši přesilovku.

Nakopl vás právě ten tvůj gól z přesilovky?
Tím si nejsem úplně jistý, ale druhou třetinu jsme hráli o něco lépe a také nám tam napadaly branky.

V prostředním dějství přišly gólové hody a bylo rozhodnuto. Řekli jste si v kabině před začátkem 2. třetiny, že na Písek takhle vlítnete?
Chtěli jsme hrát rozhodně lépe jak první třetinu, a to si myslím, že se nám povedlo. Konečně nám tam napadaly góly, protože za poslední dva zápasy jsme jich moc nedali.

Pojďme k tvému výkonu, dal jsi první dvě soutěžní branky v děčínském dresu, navíc to byly prémiové ve 2. lize. Jak jsi spokojený?
Za góly jsem spokojený dost. A jsem taky rád, že se konečně bodově zadařilo i naší lajně, protože nám to poslední zápasy moc nešlo. Doufám, že tohle byl jen začátek a budeme v tom pokračovat.

Předpokládám, že tě první trefy budou něco stát…
Jo tak to už nechám na Chovym (Jan Chovanec), který je pokladník. Ale myslím, že to nebude zadarmo (smích).

První branku si dal po pěkné přihrávce tvého bráchy Tomáše. Jsi rád, že nastupujete spolu v jedné formaci?
Ano jsem, i když se nám zatím moc nedařilo, tak doufám, že budeme pomáhat týmu k vítězstvím. Ještě k tomu gólu, byla to asi už druhá přesilovka v zápase a Tomášovi jsem říkal, že mě nechávají samotného u brány. Takže mi tam krásně přihrál a já už to měl jednoduché.

Druhá branka byla dokonce vítězná. Jak k ní došlo?
Adam Charvát výborně zavezl puk a dával ho před bránu, kde dorážel Zajda (Pavel Zajan). Kotouč zůstal volný u betonu, tak jsem si ho vzal a jen takovým obloučkem přehodil gólmana.

V loňské sezóně si válel v juniorské lize a nyní máš za sebou několik zápasů mezi dospělými. Jak si na tento hokej zvykáš?
I když jsem si myslel, že to nebude takový rozdíl, tak je to trochu něco jiného. Ale určitě jsem připravený pomáhat týmu. Doufám, že budeme co nejvíce vyhrávat a herní pohoda se nás bude držet.

Ve středu zajíždíte do Mostu, se kterým jste v přípravě jednou vyhráli a pak prohráli. Jaký čekáš zápas?
Myslím si, že u nich to bude hodně těžký zápas, který přinese dost branek. Doufám, že ho zvládneme a odvezeme si tři body.


Děkujeme za rozhovor


Partneři

Více
Úvod