A-tým

GÓLOVÁ PŘESTŘELKA V MOSTĚ SKONČILA PORÁŽKOU DĚČÍNA

GÓLOVÁ PŘESTŘELKA V MOSTĚ SKONČILA PORÁŽKOU DĚČÍNA

29. 9. 2022 Report: Děčín podlehl Mostu

Jak už tomu tradičně bývá, další utkání Děčína s Mostem přineslo plno branek. Medvědi v zápase dvakrát vedli, jenže Lvi dokázali vždy srovnat a postupně se dostali do vedení 5:3. Mohutný tlak při závěrečné power play sice přinesl snížení z hole Davida Tůmy, vyrovnání se však děčínští hokejisté nedočkali, naopak inkasovali do prázdné branky a nakonec padli 4:6.

První větší šanci si vypracovali domácí, jmenovitě Josef Stříbrný, kterému přišla přihrávka na teč, jenže Lukáš Lavinger stihnul včas zaklapnout betony. V 5. minutě se do příležitosti dostali i děčínští hokejisté, když ujížděli dva na jednoho. Aleš Macek nahrál Danielu Volrábovi, ale ten těsně minul. V čase 12:19 padla úvodní branka zápasu. Medvědi zabojovali o puk v útočném pásmu, který se jim povedlo získat. Michal Trávníček našel na druhé straně přijíždějícího Charváta a ten otevřel skóre – 0:1. V 16. minutě se v možnosti ocitnul Vojtěch Kysela, když vybruslil zpoza branky, nicméně Lavinger byl připraven.

Po necelých dvou minutách 2. třetiny se do obrovské šance dostal Vladimír Kýhos ml., který však v sólu nevyzrál na skvělém Lavingerovi. Mostečtí se dočkali vyrovnání v čase 23:22. Jaroslav Šimeček se prosmýknul mezi obránci a ujížděl sám na gólmana, kterého kličkou překonal – 1:1. Po více jak dvou minutách Michal Trávníček nabil Vladimíru Brožovi, který dělovkou protrhl síť a využil první část přesilovky – 1:2. Poté měl tutovku Volráb, když střílel do prázdné klece, jenže fantastický zákrok předvedl Lukáš Hosnedl. Jen co naskočil na led z trestné lavice Jakub Procházka, tak ujel obráncům a překonal brankáře – 2:2. To samé potom mohl udělat Tomáš Nezbeda, avšak svůj únik zakončil jen do lapačky Hosnedla. V čase 30:30 šli domácí poprvé v zápase do vedení, po přesilovkové kombinaci se trefil Pavel Smolka – 3:2. Ani ne o minutu později bylo zase vyrovnáno. Chybu v obraně domácích potrestal Daniel Volráb – 3:3. Zajímavou možnost si ve 33. minutě vypracovali domácí, Kýhos oslovil Procházku, nicméně Lavinger se stihl včas přemístit.

Hned v úvodu poslední části využil početní výhodu Josef Stříbrný, když dotlačil puk do brány – 4:3. Odpovědět mohl Macek, ale jeho střela skončila na břevně. I na druhé straně zvonila tyč po střele mosteckého Tomáše Urbana. Ve 47. minutě se dostali do úniku hned dva domácí hokejisté, jenže Vladimír Kýhos svým pokusem přestřelil. V čase 51:35 Most zvýšil své vedení na 5:3, když opět ujeli dva hráči a Milan Böhm byl tím, kdo vsítil branku. Po obrovských závarech při hře bez brankáře se Medvědi dočkali kontaktního gólu, autorem byl David Tůma – 4:5. Šance na vyrovnání se ještě zvýšily po vyloučení Kýhose, jenže veškeré naděje utnul trefou do prázdné branky Ivan Řehoř – 6:4.

MOSTEČTÍ LVI – HC Děčín 6:4 (0:1, 3:2, 3:1)

Branky a asistence:
24. Šimeček (Havlůj, Urbánek), 28. Procházka (Smolka), 31. Smolka (Kýhos, Procházka), 41. Stříbrný (Písařík, Havlůj), 52. Böhm (Stříbrný), 60. Řehoř – 13. Charvát (Travníček, Tůma), 26. Brož, 32. Volráb (Kuchynka), 59. Tůma (Nezbeda, Trávníček)

Sestava Mostu:
Hosnedl (Kubík) – Urbánek, Havlůj (C), Fučík, Kroupa, Urban, Hofmann – Kysela, Písařík, Böhm (A) – Smolka, Kýhos (A), Procházka – Zdeněk, Řehoř, Mical – Stříbrný, Šimeček, Nedrda

Sestava Děčína:
Lavinger (Skokan) – Brož, Košař, Charvát, Kučera, Loukota (A), Starý – Trávníček (C), Faigl, D. Tůma – Zajan (A), T. Nezbeda, L. Nezbeda – Kuchynka, Volráb, Macek – J. Tůma





Partneři

Více
Úvod