A-tým

„STRAŠNĚ MOC SE NA GÓLY NADŘEME,“ UVĚDOMUJE SI TRENÉR TOMÁŠ MAREŠ

„STRAŠNĚ MOC SE NA GÓLY NADŘEME,“ UVĚDOMUJE SI TRENÉR TOMÁŠ MAREŠ

30. 9. 2022 Rozhovor s trenérem Tomášem Marešem

Středeční utkání v Mostě nabídlo hokej plný šancí a branek. V úvodní třetině se vyvíjel zápas lépe pro děčínské hokejisty, kteří měli více ze hry a díky tomu se dostali do vedení. To jim ovšem nevydrželo, a dokonce museli dohánět dvougólové manko. Závěrečný tlak při hře bez brankáře přinesl jen snížení, a tak Děčín odjížděl z mosteckého ledu bez bodu. Výkon svých svěřenců hodnotil trenér Tomáš Mareš.

Utkání s Mostem se hrálo ve vysokém tempu, nahoru dolů. Díky čemu tomu tak bylo?
Byl to náš již třetí zápas a všechny se hrály ve vysokém tempu. Je to tím, že kvalita soutěže šla letos zase nahoru a všechna mužstva posílila zkušenými hráči. Takže to tak bude v každém zápase.

Jak to, že v zápasech s Mostem většinou padne plno branek?
Mužstvo Mostu je strašně silné do útoku, mají 12 naprosto vyrovnaných útočníků, kteří spolu hrají déle a jsou šikovní v zakončení. Já ty kluky znám, některé jsem měl od 3. třídy do dorostu v Litvínově.

V zápase došlo i na několik samostatných úniků, dokonce dvakrát jeli dva Mostečtí sami na gólmana. Bylo to tím, že se hrál právě útočný hokej?
Oni nám jeli dva sami na brankáře hlavně při naší přesilové hře, a to není o útočném hokeji. To je nezodpovědností těch hráčů, kteří jsou na ledě.

Zápas se nakonec vyvíjel tak, že jste v závěru museli dotahovat dvoubrankové manko. Co chybělo k vyrovnání?
Prohrávali jsme o dvě branky a chtěli to ještě zdramatizovat. Byl tam z naší strany obrovský tlak a podařilo se nám snížit. Poté jsme opět sáhli k power play a měli znovu šanci, ale štěstí stálo proti nám.

Zase se ukázalo, že první třetinu zvládáte herně výborně a dostáváte se do několika šancí, které ale nevyužijete. Čím si to vysvětluješ?
Bylo to stejné jako v 1. kole v Ústí, kdy jsme po první třetině měli vyhrávat minimálně o dvě branky. Strašně moc se na ty góly nadřeme. Pozitivní je, že si ty šance vytváříme, horší je to už s jejich provedením. Jsem si jistý, že kdybychom odskočili o dvě branky, oba zápasy bychom neprohráli.

Před sezonou přišlo několik nových hráčů, jak jste s nimi zatím spokojeni?
Myslím si, že na jejich hodnocení je příliš brzo. Přišli hodně zkušení hráči a také mladí kluci, kteří jsou šikovní, ale dospělý hokej se teprve učí. Ti zkušení se budou prosazovat čím dál víc a věřím, že nám pomohou. Proto jsme si je vybrali.

V sobotu přijede na děčínský led Chomutov, který ještě neprohrál. Jak se na něj připravit?
Bude to těžký zápas. Chomutov má v kádru velmi zkušené hráče, kteří hráli dlouho nejvyšší soutěž. Pokud budeme hrát stejně jako přípravný zápas u nich, kde jsme byli dvě třetiny lepším mužstvem, máme šanci bodovat.


Děkujeme za rozhovor


Partneři

Více
Úvod