A-tým

„TATO VÝHRA MŮŽE BÝT PRO NÁS ODRAZOVÝM MŮSTKEM DO DALŠÍCH ZÁPASŮ,“ MÍNÍ TOMÁŠ NEZBEDA

„TATO VÝHRA MŮŽE BÝT PRO NÁS ODRAZOVÝM MŮSTKEM DO DALŠÍCH ZÁPASŮ,“ MÍNÍ TOMÁŠ NEZBEDA

10. 10. 2022 Rozhovor s Tomášem Nezbedou

Medvědi si v sobotním utkání vyšlápli na HC Příbram, do té doby lídra tabulky. Velkou měrou se na výhře podílel Tomáš Nezbeda, který vsítil hattrick a také připravil vítěznou trefu pro Tomáše Faigla. První dvě branky si sám vypracoval aktivním napadáním a bojovností. Tu poslední mu připravil spoluhráč Pavel Zajan.

Vyhrát na ledě silné Příbrami, to je velmi cenné vítězství, že?
Tahle výhra nám určitě pomůže, protože to bylo cenné vítězství a myslím si, že nás to zvedne a nakopne do dalších zápasů, které před sebou máme.

V úvodu zápasu potvrdil soupeř svou kvalitu a moc vás k ničemu nepustil. Měli jste ze soupeře příliš velký respekt?
Příbram na nás vlítla a myslím si, že jsme spíš hledali způsob, jak s nimi hrát, takže první třetina po delší době nebyla z naší strany dobrá. Ale od té druhé to byl náš hokej. Hra se zvedala a naštěstí nám to v závěrečné části napadalo a dokázali jsme vyhrát.

O své výhře jste rozhodli v posledních pěti minutách. Konečně se tedy dá mluvit o povedené třetí třetině?
Je to pro nás strašně důležité, jelikož jsme předtím dokázali hrát se silnými mančafty 40 minut vyrovnaný hokej a v poslední třetině jsme odpadli. Takže tato výhra může být pro nás odrazovým můstkem do dalších zápasů.

Ty jsi v utkání zazářil hattrickem a první dvě trefy, které si dal, byly výsledkem tvého aktivního napadání a bojovnosti...
Góly jsem dal po chybách soupeře, došlo tam asi i k podcenění situace, a navíc jsem měl i štěstí. Těší mě, že ty branky pomohly k výhře a my si tak odvezli všechny tři body z Příbrami.

Je ti tenhle styl hokeje vlastní?
Nikdy jsem nebyl takový a hru si nezakládám na tom, že bych dohrával souboje, ale občas je to potřeba, a pak se z toho třeba vyskytnou šance. Snažím se na tom pracovat kvůli stylu, který hrajeme.

Je tato výhra pro vás psychickou vzpruhou do dalších zápasů?
Určitě ano. Hlavně to bylo zakončení série těžkého losu. V zápasech, co teďka přijdou, musíme ukázat sílu týmu, který se letos vytvořil, potvrdit proč nás sem do Děčína vzali a co nejvíc vyhrávat. Věřím, že přitáhneme mnoho fanoušků, kteří se budou bavit hokejem.


Partneři

Více
Úvod