A-tým

DĚČÍN PROHRÁL DLOUHO VYROVNANÉ UTKÁNÍ, ROZHODLA BRANKA V ZÁVĚRU

DĚČÍN PROHRÁL DLOUHO VYROVNANÉ UTKÁNÍ, ROZHODLA BRANKA V ZÁVĚRU

16. 10. 2022 Report: Děčín prohrál s Kobrou

Děčínští hokejisté se po dvou zápasech vrátili na domácí stadion a přivítali souseda v tabulce, Kobru Praha. V gólově chudším utkání rozhodla trefa z 56. minuty, které zapříčinila porážku Medvědů 1:2.

První vážnější příležitost si vypracovala Kobra. Martin Petrák střílel z dobré pozice, jenže Lukáš Lavinger vytáhnul skvělý zákrok lapačkou. Asi dvě minuty před koncem úvodního dějství mohl potrestat špatnou rozehrávku Václav Zídek, který se ocitl tváří v tvář gólmanovi, ale ten byl proti a zasáhnul. Ještě v poslední minutě měl velkou šanci hostující Tomáš Šťastný, když svým pokusem orazítkoval tyč.

V polovině 22. minuty nastřelil břevno branický Václav Zídek. O chvilku později se do velké šance dostal i Děčín. Tomáš Nezbeda přihrávkou zpoza branky oslovil Tomáše Faigla, nicméně Matěj Kmec skvěle zasáhnul vyrážečkou. Ve 25. minutě mohl potrestat vyloučení hostů T. Nezbeda, na kterého zívala prázdná brána, ale jeho střela do sítě neprošla. V čase 29:01 šli do vedení Medvědi. Tomáš Pšenička poslal puk do jízdy Davidovi Tůmovi a ten z bekhendu překonal Kmece – 1:0. Kobra přišla s vyrovnáním v čase 36:49. Jakub Jedlička získal kotouč, předal ho Tomáši Šťastnému, který rozvlnil síť za Lavingerem – 1:1. Ještě jednu možnost si ve druhé třetina vypracovali hosté, když ujížděli v přečíslení dva na jednoho. Lavinger byl připraven a o zbytek se postarala domácí obrana.

Ve 44. minutě dostal přihrávku před brankáře Matěj Kolda, ale proti byl výborný Lavinger. Lukáš Nezbeda byl v 52. minutě v těsné blízkosti před Kmecem, avšak překonat se mu ho nepovedlo. V čase 55:46 vsítil rozhodující gól Václav Zídek, když v přesilovce propálil gólmana. Vyrovnat mohl minutu před koncem Vladimír Brož, který se proháčkoval až k hostující brance, jenomže na Kmece si nepřišel. Poté to zkoušel Děčín při hře bez brankáře, ovšem gól z toho nepadl. Kobra ještě mohla své vedení stvrdit střelou do prázdné branky, puk ale skončil na tyčce.

HC Děčín – HC Kobra Praha 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)

Branky a asistence:
30. D. Tůma (Pšenička, Volráb) – 37. Šťastný (Jedlička), 56. Zídek (Martínek, Straka)

Sestava Děčína:
Lavinger (Skokan) – Brož, Černohorský, Trávníček (C), Charvát, Loukota (A), Kaltenböck, Starý, Gottfried – Faigl, T. Nezbeda, Zajan (A) – D. Tůma, Volráb, Pšenička – J. Tůma, L. Nezbeda, Macek

Sestava Kobry:
Kmec (Sochůrek) – Šteiner (A), Knesl (A), Ženíšek, Holý, Straka, Svach – Jedlička, Kolda, Janča – Petrák, Novák, Míšek – Martínek, Zídek, Ksandr – Šťastný (C)


Partneři

Více
Úvod