A-tým

„DLOUHO JSEM NEHRÁL, TAKŽE TO BYLO NÁROČNÉ,“ OHLÍŽÍ SE ZA SVOU PREMIÉROU V DĚČÍNSKÉM DRESU TOMÁŠ PŠENIČKA

„DLOUHO JSEM NEHRÁL, TAKŽE TO BYLO NÁROČNÉ,“ OHLÍŽÍ SE ZA SVOU PREMIÉROU V DĚČÍNSKÉM DRESU TOMÁŠ PŠENIČKA

17. 10. 2022 Rozhovor s Tomášem Pšeničkou

Medvědi v sobotním utkání nenavázali na dvě předchozí výhry a s pražskou Kobrou prohráli tím nejtěsnějším rozdílem 1:2. V zápase se objevila i nová posila Tomáš Pšenička. Urostlý forward, který je hráčem Slavie Praha, bude v Děčíně působit v rámci střídavých startů. Bývalý hráč pražské Sparty, Prostějova i Ústí si hned v prvním zápase v děčínském dresu stihl zapsat první bod, když asistoval u branky Davida Tůmy.


Jak moc mrzí porážka s Kobrou, když vezmeme v potaz, že utkání bylo dlouho vyrovnané a soupeř rozhodl v přesilovce 4 minuty před koncem?
Je to obrovská škoda. Věřili jsme si na ně a šance na výhru byly. Druhý gól padl z mojí chyby nebo z nějaké nepřipravenosti. V oslabení jsem chtěl vyhodit puk, ale přeskočil mi hokejku a z toho pak pramenila branka Kobry.

Vy jste také měli početní výhody, ale nepovedlo se je využít. Chybělo víc střel?
Je to tak. V přesilovce nám chyběla střelba, což je to nejdůležitější, takže se mělo určitě víc střílet.

Ty jsi vysoké postavy. Je tvou úlohou chodit do předbrankového prostoru?
Moje místo mělo být spíš na prostředku a měl jsem čekat na přihrávku. Protože má přednost je hlavně přesná a prudká střela. Samozřejmě, když pak stojím u branky, tak čekám na dorážku nebo cloním brankáři.

Nastoupil si poprvé v děčínském dresu. Jak ses cítil na ledě?
Nebyl jsem spokojený se svým výkonem. Dlouho jsem nehrál zápas, takže to bylo náročné. Sice mě na Slavii drtí kondicí, když nehraji, ale už ve druhý třetině bylo znát, že zápasové tempo je jiné než bruslení na tréninku. Navíc s kluky jsem hrál první zápas. Věřím, že si časem zvyknu, dostanu se zase do toho a pomůžu i nějakými body.

Jak se vůbec seběhl tvůj příchod do Děčína?
Už delší dobu jsem na Slavii mimo sestavu. Ozval se mi pan Mareš s panem Zdvořáčkem, které znám z Ústí a ptali se mě, jestli bych nechtěl přijít pomoct. Pod panem Marešem jsem hrál a máme výborný vztah, takže jsem kývnul. Akorát se řešilo, jestli se vše stihne do soboty, což se naštěstí povedlo a mohl jsem nastoupit do zápasu.

Jaké máš z týmu pocity po prvním utkání?
Jsem z toho naprosto nadšený. Parta vypadá, že je super, a i trenéři jsou skvělí. Znám tady většinu hráčů. Z Ústí Michala Trávníčka a Vláďu Brože, se kterými si udržujeme nějaký kontakt i potom, co už spolu nehrajeme. Taky Dominika Kučeru znám osobně. Navíc jsem nastupoval proti Tomáši Nezbedovi, Kubovi Černohorskému nebo Davidovi Tůmovi. Takže za mě samá pozitiva.

Nastoupil si v útoku s Danem Volrábem a Davidem Tůmou, a právě vaše formace zařídila branku Děčína. Jak se ti s nimi hrálo?
Hrálo se mi s nimi suprově. Jde vidět, že oba jsou extrémně zkušení a šikovní hráči. Při tom gólu Dan najel k mantinelu a jenom mi to sklepl do rychlosti. Původně jsem chtěl jít přes beka, ale prostředkem se dopředu hnal volný Tůmič (David Tůma), tak jsem mu to jen posunul. Sice spadl, ale dal z toho branku. Pak tam byly ještě nějaké další šance, takže za mě super spolupráce.


Děkujeme za rozhovor


Partneři

Více
Úvod