A-tým

MEDVĚDI DOTAHOVALI MARNĚ A PŘÍBRAM NESKOLILI

MEDVĚDI DOTAHOVALI MARNĚ A PŘÍBRAM NESKOLILI

27. 11. 2022 Report: Děčín nestačil na Příbram

V sobotu dorazila na děčínský led Příbram, která venku ještě neprohrála. Děčín po brance Jakuba Černohorského vedl po první části 1:0. Jenže Baník čtyřmi góly postupně otočil výsledek na svou stranu. Medvědi v poslední desetiminutovce dotahovali díky dvěma trefám kapitána Michala Trávníčka, ale vyrovnat se jim už nepovedlo a nakonec prohráli 3:5.

První velká šance byla k vidění v 9. minutě při přesilovce, kdy se po ráně Davida Tůmy dostali k dorážkám Adam Charvát s Tomášem Nezbedou, jenomže Dominik Šorf si se vším poradil. Mrzet to Medvědy nemuselo, protože v čase 9:53 využili dvojnásobnou početní výhodu zásluhou Jakuba Černohorského – 1:0. Navýšit vedení mohl ve 13. minutě T. Nezbeda, který převzal puk od D. Tůmy, ale zblízka Šorfa nepřekonal. První velkou možnost si Příbram schovala do 15. minuty, když Petr Eret nabral rychlost, poté si vyměnil kotouč s Josefem Hasmanen a zakončil, jenže Lukáš Lavinger předvedl fantastický zákrok.

V čase 23:13 potrestal Petr Kafka, kterému nabyl Eret, chybnou rozehrávku Děčína a bylo vyrovnáno – 1:1. O necelé čtyři minuty později Baník otočil výsledek na svou stranu. Eret našel volného Kafku a ten zamířil přesně – 1:2. Ve 29. minutě se dostal do samostatného úniku Petr Šinágl, ovšem proti němu se blýskl Lavinger. Chvíli na to trefil příbramský Tadeáš Pinkas tyč. Ve 36. minutě jeli Tomáš Faigl s T. Nezbedou proti jednomu obránci a druhý jmenovaný zkusil střílet, ale Šorf zasáhl. V závěru prostřední části jel z úhlu sám děčínský Jan Cikhart, jenomže gólmana nepřekonal.

V čase 42:32 v situaci dva na jednoho nabyl Eret Gengelovi a ten propálil Lavingera – 1:3. Ve 46. minutě už to bylo 1:4 díky ráně Davida Zdeňka při přesilové hře. V čase 52:11 Medvědi snížili též v početní výhodě. Střelecký pokus Pavla Zajana vyrazil brankář jen k Michalu Trávníčkovi a ten se nemýlil – 2:4. V čase 56:13 zadělal na drama svým druhým gólem kapitán Trávníček, když nachytal Šorfa střelou z nulového úhlu – 3:4. Medvědi se hnali za vyrovnáním, jenže to nepřišlo. Naopak Jakub Káník přidal pojistku do prázdné branky – 3:5.

HC Děčín – HC Příbram 3:5 (1:0, 0:2, 2:3)

Branky a asistence:
10. Černohorský (Trávníček, Nezbeda), 53. Trávníček (Volráb, Zajan), 57. Trávníček (Zajan) – 24. Kafka (Eret), 27. Kafka (Eret, Gengel), 43. Gengel (Eret, Kafka), 46. Zdeněk (Šinágl, Havlín), 59. Káník (Havlín)

Sestava Děčína:
Lavinger (Skokan) – Brož, Kučera, Černohorský, Charvát, Klement, Mikulec – D. Tůma, T. Nezbeda, Faigl – Zajan (A), L. Nezbeda, Trávníček (C) – J. Tůma, Volráb, Cikhart – Gottfried

Sestava Příbrami:
Šorf (Jiroušek) – Jelínek, Saňa "A", Patzelt, Havlín, Zdeněk – Matějka, Káník, Procházka, Šinágl, Eret, Pinkas, Furch, Hasman, Kafka "A", Gengel "C", Bečvář


Předchozí článek

Následující článek

Partneři

Více
Úvod