A-tým

„V ZÁVĚREČNÉ POWER-PLAY JSME TO MĚLI SEHRÁT LÉPE,“ MRZELO JANA CIKHARTA

„V ZÁVĚREČNÉ POWER-PLAY JSME TO MĚLI SEHRÁT LÉPE,“ MRZELO JANA CIKHARTA

29. 11. 2022 Rozhovor s Janem Cikhartem

Děčínští hokejisté v sobotním zápase druhou výhru nad Příbramí nepřidali. I přes mocný finiš v závěrečné desetiminutovce se jim vyrovnat nepovedlo. Poprvé se v domácím utkání objevil Jan Cikhart, který má do Děčína vyřízené střídavé starty z prvoligových Litoměřic. Vysoký útočník měl na konci druhé části na hokejce vyrovnání, ovšem jeho únik brankou neskončil.

Honzo, jak bys zhodnotil sobotní utkání?
Myslím si, že herně to bylo dobrý a hráli jsme tak, jak jsme chtěli. Ale nepovedlo se nám během první třetiny odskočit na dva góly. V posledním zápase, co jsem hrál, se nám to taky stalo. Kdybychom dali ještě nějakou branku, potom by ty zápasy vypadaly jinak.

Kde myslíš, že se zápas lámal ve váš neprospěch?
Řekl bych, že to bylo ve druhé třetině. Na jejím začátku jsme vedli 1:0, ale pak jsme dostali dvě branky. Potom jsme Příbram přehrávali a měli víc šancí, které se ale neproměnily. Ve třetí části nám dala Příbram zase gól a pak další z přesilovky a odskočila na rozdíl tří branek.

V závěru jste mocně dotahovali, co chybělo ke vstřelení vyrovnávající branky?
Škoda nevyužitého power-play, kde jsme to měli sehrát líp a využít početní výhody.

Příbram se vám už jednou povedlo porazit, věřili jste si na ní znova?
Určitě jsme si na Příbram věřili, navíc to byl domácí zápas, takže jsme chtěli vyhrát i podruhé.

V závěru druhé třetiny si měl velkou příležitost srovnat…
Tráva (Michal Trávníček) mi dal puk do jízdy na levou stranu a zkoušel jsem to dát křížem nad beton, ale asi jsem se měl víc natlačit do brány a jít do blafáku.

Máte za sebou sérii zápasů s lídry tabulky. Ukázali jste, že se s některými dá hrát. Mrzí o to víc, že z těchto utkání máte pouze bod?
Určitě to mrzí. Myslím si, že i zápas v Letňanech byl hratelný a tento s Příbramí jsme měli lépe dotáhnout. Na to, že jsme hráli s top týmy v tabulce, tak naše výkony byly dobrý, ale bohužel jsme z toho nevytěžili víc než jeden bod.

Ty si v Děčíně na střídavých startech z Litoměřic. Jaké to pro tebe je být ve dvou týmech?
Já jsem velmi rád, že jsem dostal příležitost hrát v Děčíně, protože v Litoměřicích se pohybuji na hraně sestavy. Na začátku sezóny se mi stávalo, že jsem nehrál třeba pět utkání v řadě, což byly skoro dva týdny bez zápasu. Takže je super, že když se nevejdu do sestavy, tak můžu i tak zůstat v zápasovém tempu. V Děčíně dostávám dost prostoru, je tu super parta a jsem rád, že zde můžeme s Kubou Černohorským hrát.


Partneři

Více
Úvod