A-tým

„GÓL DO ŠATNY NÁS PSYCHICKY NAKOPL,“ VYZDVIHL DAVID ČERNÝ

„GÓL DO ŠATNY NÁS PSYCHICKY NAKOPL,“ VYZDVIHL DAVID ČERNÝ

1. 12. 2022 Rozhovor s Davidem Černým

Medvědi podruhé v sezóně porazili HC Řisuty a přerušili sérii čtyř zápasů bez výhry. Do středečního mače zasáhla i nová posila David Černý. Devatenáctiletý útočník, který je odchovancem západočeského hokeje, se vrátil do známého prostředí, jelikož v minulé sezóně odehrál za Děčín tři duely.

Davide, máš za sebou první zápas po příchodu do Děčína, jak ho hodnotíš?
Zápas byl super v tom, že jsme vyhráli. Atmosféra byla skvělá a fanoušci nás hnali za vítězstvím. Kluci byli výborní a myslím si, že jsme si zasloužili zvítězit možná i větším rozdílem.

Ze začátku byl soupeř celkem dost aktivní, zaskočil vás tím?
Určitě nás zaskočili, vlítli na nás a myslím si, že jsme je trošku podcenili. Ale postupem času jsme se do toho dostali a hru zlepšili.

Soupeři se povedlo dvakrát v zápase vyrovnat. Byla potom klíčová branka Michala Trávníčka, která padla do šatny?
Myslím si, že to byla klíčová branka. Gól do šatny je vždycky znát a psychicky nás to nakoplo. V kabině jsme si řekli, že už gól nepotřebujeme dát, a hlavně žádný nedostat. Tím jsme se řídili a poslední třetinu měli ve vlastní režii.

Nastoupil jsi jako nová posila, jak se vůbec zrodilo tvé hostování v Děčíně?
Šel jsem za vedením Pirátů, že bych chtěl odejít, jelikož nedostávám herní vytížení v áčku, ale hraju jen v juniorce. V Děčíně jsem byl minulý rok a hrálo se mi výborně. Byla zde super parta, vedení a skvělí fanoušci. Takže jsem vzal mobil, zavolal panu trenérovi a dohodli jsme se.

Do tréninku si naskočil v pondělí, jak ses zatím sžil s týmem a herním systémem?
S půlkou týmu už se znám z minulého ročníku a další mě také přijali. Se systémem jsem se ještě pořádně nevyrovnal. V pondělí jsem byl poprvé po třech týdnech na ledě, trošku se mi to motá a pořádně ještě nevím, co hrát, takže ten můj výkon byl spíše poloviční. Ale dal jsem do toho všechno.

V sobotu zajíždíte na led Kobry, kde je to vždy těžké, že?
Na Kobře je malé hřiště, takže se bude hrát rychlý hokej. Kobra je vždycky nepříjemná, ale věřím, že vyhrajeme.


Děkujeme za rozhovor


Předchozí článek

Následující článek

Partneři

Více
Úvod