Zápasy - A-tým

DĚČÍN ANI NAPODRUHÉ V NOVÉM ROCE NEVYHRÁL

DĚČÍN ANI NAPODRUHÉ V NOVÉM ROCE NEVYHRÁL

8. 1. 2023 Report: Děčín doma neuspěl

V sobotu se děčínští hokejisté poprvé v novém roce představili na domácí půdě. V rámci 29. kola hostili Tábor. Utkání se lépe vyvíjelo pro hosty, kteří vedli už po dvou minutách. Kohouti ve druhé třetině přidali další dvě branky a v poslední jednu. Medvědi poprvé v sezóně neskórovali a s favoritem prohráli 0:4.

Hned na úvod měli šanci hosté, když po špatném vyhození děčínské obrany byl před bránou úplně volný Ondřej Šulek, ale Lukáš Lavinger si povyjel a zamezil mu ve vstřelení branky. Ve druhé minutě se do zajímavé pozice dostal Jan Tůma, jenže Davida Gábu nepřekonal. Skóre otevřel Tábor v čase 1:56. Zdeněk Bahenský získal puk, poslal ho na Samuela Duchana a ten prostřelil Lavingera – 0:1. V deváté minutě se Petr Zíb procpal přes posledního děčínského hráče, ovšem následnou střelu příliš zvedl. V 16. minutě nastřelil táborský Jiří Severa horní tyč.

Ve 23. minutě měl velkou šanci Bohuslav Nowák, pro kterého puk vybojoval Petr Hruška, avšak prvně jmenovaný minul. V čase 27:07 Kohouti zdvojnásobili náskok při přesilové hře. Jakub Matušík naservíroval kotouč zakončujícímu Lukáši Endálovi – 0:2. O 33 sekund později už to bylo o tři branky, když se z brejku prosadil Severa – 0:3. Ve 34. minutě pálil v početní výhodě z dobré pozice Jakub Loukota, ale gólman jeho pokus vyrazil.

Nahození Dominika Kučery ze 47. minuty tečoval Lukáš Nezbeda a brankář měl co dělat, aby pokus domácího útočníka nezapadl do klece. V čase 48:09 se naposledy měnil stav zápasu. Jan Kohout střílel od modré, do rány vložil hůl Jan Bárta a kotouč skončil za Lavingerem – 0:4. V 52. minutě se zajímavou tečí po střele Adama Charváta prezentoval David Tůma, nicméně hokejku nenastavil tak, aby trefil zařízení.

HC Děčín – HC Tábor 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)

Branky a asistence:
2. Duchan (Bahenský), 28. Endál (Matušík, Šulek), 28. Severa (Bárta, Milfait), 49. Bárta (Kohout, Matušík)

Sestava Děčína:
Lavinger (Skokan) – Brož (C), Mikulec, Charvát, Loukota (A), Kučera, Kaltenböck – T. Nezbeda, L. Nezbeda, Faigl – D. Tůma, Volráb, Macek – P. Hruška, Nowák, J. Tůma

Sestava Tábora:
Gába (Dvořák) – Černý (C), Kohout, Hubata, Suchánek (A), Kříž, Krejčí – Duda, Bahenský, Severa – Šulek, Matušík, Zíb – Endál (A), Zayml, Chocholoušek – Milfait, Duchan, Bárta


Partneři

Více
Úvod