Rozhovory

„KONEČNĚ NÁM TO V PŘESILOVKÁCH PADÁ,“ TĚŠÍ ADAMA CHARVÁTA

„KONEČNĚ NÁM TO V PŘESILOVKÁCH PADÁ,“ TĚŠÍ ADAMA CHARVÁTA

31. 1. 2023 Rozhovor s Adamem Charvátem

Čtvrtou výhru v řadě zapsali Grizzly v utkání proti mužstvu HC Řisuty. Po nepovedené první třetině, ve které prohrávali po dvanácti minutách už 0:3, dokázali výsledek otočit na svou stranu, a nakonec se mohli radovat ze skvělého vítězství 7:4. Děčínu se povedlo skórovat hned dvakrát v přesilových hrách. Hlavní úlohu v nich měl Adam Charvát, jenž plnil roli střelce od modré. Po jeho pokusech se prosadil nejprve Tomáš Nezbeda a pátou branku Medvědů dal po teči David Tůma. Dvaadvacetiletý obránce si tak připsal do statistik dvě asistence.

Adame, sobotní utkání se vůbec nevyvíjelo dobře a ve 12. minutě jste prohrávali už 0:3. Čím si to vysvětluješ?
Začátek utkání se nám vůbec nepovedl. Byla to jedna z nejhorších prvních třetin, co jsme za tuhle sezónu odehráli. Asi jsme si mysleli, že se Řisuty porazí sami, ale nebylo to tak. Naštěstí starší hráči a trenéři promluvili v kabině a dali jsme se dohromady.

Po třech inkasovaných gólech jste začali víc dohrávat souboje. Pomohlo vám to dostat se zpátky do hry?
Určitě taky. Když vidíte Michala Trávníčka, jak ve svým věku projíždí v útoku a semele tři hráče, tak určitě nechcete být pozadu. Takže i tohle nás nakoplo.

Cestu za obratem začala branka Michala Trávníčka, která padla do šatny. Byl to jeden z klíčových faktorů?
Gól do šatny strašně pomohl a nakopl nás, navíc, když prohráváte s takovým týmem 0:3 po dvanácti minutách. Takže jsme se díky tomu měli od čeho odrazit ve druhé třetině.

Druhá třetina byla ve vaší režii a výsledek se povedlo otočit na 5:3. Zlomilo to soupeře definitivně?
Že bychom si řekli, že je soupeř zlomený, to vůbec. U takových týmů nikdy nevíte, kdy vám dají dva slepené góly třeba z úniku, potom, co je pět minut tlačíte. Takže jsme hráli furt náš hokej a snažili se vyvarovat individuálním chybám. Naštěstí jsme to zvládli a brali čtvrtou výhru v řadě.

Zastavím se u přesilovek. Po tvých střelách padly dvě branky…
Řisuty mě na modré nechávaly často volného, takže jsem dvakrát vystřelil, kluci před bránou odvedli dobrou práci a byly z toho dva góly. Když to hraje Brožák (Vladimír Brož) zespoda, tak ta přesilová hra je taky dost úspěšná. Konečně, i když ke konci sezóny, nám to v přesilovkách padá.

V obraně jste se museli točit v pěti, jak náročné to bylo?
Zápas to byl určitě náročný, ale myslím si, že máme dobře natrénovanou fyzičku, takže jsme to podle mě všichni zvládli v pohodě.

Nyní máte před sebou zápasy s největšími konkurenty v boji o předkolo play-off, budou tyto duely rozhodovat?
Zápasy s Benátkami a Pískem pro nás budou strašně důležitý a dá se říct, že rozhodnou o účasti v předkole play-off. My se na ně musíme perfektně připravit, abychom je zvládli. Na středeční zápas se těším, protože to bude zase jeden z těch těžších soupeřů a také se těším na dobrý hokej.


Děkujeme za rozhovor


Partneři

Více
Úvod