Rozhovory

„DOSTÁVÁME HLOUPÉ GÓLY A PAK MUSÍME CELÝ ZÁPAS DOTAHOVAT,“ MRZÍ JANA TŮMU

„DOSTÁVÁME HLOUPÉ GÓLY A PAK MUSÍME CELÝ ZÁPAS DOTAHOVAT,“ MRZÍ JANA TŮMU

2. 2. 2023 Rozhovor s Janem Tůmou

Čtyřzápasová série výher skončila v nejméně vhodnou chvíli. Děčín totiž prohrál důležité utkání o druhé místo s Benátkami. I když se Medvědům povedlo srovnat stav 0:2, další dvougólové manko se jim už smáznout nepovedlo. O první a třetí branku se postarala třetí útočná formace, která navíc dělala svým pohybem soupeři velké problémy. U obou gólů asistoval její člen Jan Tůma. Mladý útočník momentálně zažívá povedené období, když od začátku roku nastřádal už 8 bodů (3+5).

Honzo, jak si viděl včerejší zápas?
Zápas s Benátkami musím hodnotit bohužel negativně. Dostáváme hloupé góly, díky kterým jde soupeř do vedení a my pak musíme celý zápas dotahovat skóre.

Na první dvoubrankové vedení jste dokázali zareagovat, ovšem na druhé ze třetí třetiny jste odpověděli jen gólem Lukáše Nezbedy. Co chybělo?
Myslím si, že nám chyběl pohyb, málo jsme stříleli a vůbec jsme se netlačili do brány, což je v dnešním hokeji potřeba.

Vůbec jste se nemohli opřít o přesilovky a že jich bylo. V čem byl problém? Přitom v posledních zápasech vám celkem šly.
Přesilové hry často rozhodují zápasy, kdy si můžeme pomoct nějakým gólem a odskočit soupeři. V první třetině jsme jich měli mnoho a bohužel je neproměnili. Jak už jsem říkal, chyběla střelba a vetší důraz před brankou.

Vaše formace dala dvě branky a celkově pohyb vaší lajny dělal Benátkám často problémy. Byla to cesta, jak soupeře porazit?
Naše lajna je nejmladší z týmu, takže se od nás očekává pohyb a napadání soupeře. Ukázalo se, že to funguje, jen škoda, že jsme z toho nevytěžili více.

Hrálo se o hodně, neboť v případě výhry byste se dotáhli na soupeře, nyní vám však druhé místo uniká. Jak velká komplikace to je?
Samozřejmě nás včerejší prohra mrzí, protože nám Benátky odskočily opět na 6 bodů. Nicméně my nic nevzdáváme, stále máme před sebou 8 zápasů a uděláme vše pro to, abychom se do předkola dostali.

V novém roce se ti bodově daří, od jeho začátku si zapsal už 8 bodů, což je dvakrát tolik než před novým rokem. Čemu za to vděčíš?
Samozřejmě vděčím hlavně svým spoluhráčům. Myslím si, že jsme si jako lajna s Mácou (Aleš Macek) a Nezbym mladším (Lukáš Nezbeda) sedli, dokážeme si vyhovět a dostáváme se do šancí.


Děkujeme za rozhovor


Partneři

Více
Úvod