Preview

MEDVĚDI MÍŘÍ NA LED LÍDRA, DO PÍSKU

MEDVĚDI MÍŘÍ NA LED LÍDRA, DO PÍSKU

3. 2. 2023 Preview: Děčín se představí v Písku

Grizzly po prohraném přímém souboji o druhé místo již nemají osud ve svých rukách. Pokud chtějí pomýšlet na předkolo, musí vyhrávat a spoléhat na ztráty konkurentů. S jedním z nich zakončí první polovinu nadstavby. Písek neprohrál už osm zápasů v řadě. Před Medvědy tedy stojí pořádná výzva, přerušit sérii výher Jihočechů. Sobotní utkání na ledě lídra startuje nezvykle už v 17:00!

Šlágrem minulého kola byl duel o druhé místo mezi Děčínem a Benátkami. Vše odstartovala branka hostů padlá osm sekund před první sirénou. Na ní navázal ve druhé třetině Král. Děčín po gólech Macka a Černého dokázal vyrovnat. Jenže další dvoubrankové vedení zařídili v poslední části Šafránek s Klodnerem. Lukáš Nezbeda dal Medvědům naději, kterou však později zmrazil Hejňák. Grizzly padli v přímém souboji o předkolo 3:5.

HC Děčín – HC Benátky nad Jizerou 3:5 (0:1, 2:1, 1:3)

Branky a asistence:
26. Macek (J. Tůma, L. Nezbeda), 29. Černý (T. Nezbeda, Brož), 50. L. Nezbeda (J. Tůma) – 20. Havlas (Mrkvička, Hejňák), 22. Král (L. Tondr, Jankovský), 43. Šafránek (Jankovský, M. Tondr), 44. Klodner (Havlas, Mrkvička), 55. Hejňák (Antoš, Šíma)

Sestava Děčína:
Skokan (Lavinger) – Brož, Jan Kaltenböck, Kučera, Charvát, Gottfried, Mikulec – D. Tůma (A), T. Nezbeda, Černý – Cikhart, Volráb (A), Trávníček (C) – J. Tůma, L. Nezbeda, Macek – Nowák


Králové v minulém kole protáhli svou sérii výher na číslo osm. Nicméně vítězství nad celkem HC Řisuty se nerodilo vůbec lehce. První změna stavu přišla až ve druhé třetině, kdy se trefil písecký Radoš. O vyrovnání se zasloužil o osm minut později Patyk. Stav 1:1 vydržel až do konce základní hrací doby, a tak muselo přijít na řadu prodloužení. V něm druhý bod trefil Hanus, když využil přesilovou hru. Písek si připsal další body do tabulky a zase je o něco blíž předkolu.

HC Řisuty – IHC Písek 1:2pp (0:0, 1:1, 0:0 – 0:1)

Branky a asistence:
30. Patyk (Bílek, Janeček) – 22. Radoš (Volf, Hanus), 61. Hanus

Sestava Písku:
Novák (Polhorodnik) – Turek, Dvořák, Novák, Pavlát, Radoš, Brož, Hanus – Andrle, Matiášek, Chocholoušek, Macháček, Březina, Koupal, Volf, Cháb, Hollar, Hracholski, Pouza


Partneři

Více
Úvod