Zápasy - A-tým

DĚČÍN POTVRDIL, ŽE NA PÍSEK UMÍ A VYHRÁL I TŘETÍ VZÁJEMNÝ DUEL

DĚČÍN POTVRDIL, ŽE NA PÍSEK UMÍ A VYHRÁL I TŘETÍ VZÁJEMNÝ DUEL

5. 2. 2023 Medvědi zdolali Písek

Medvědi v sedmém kole nadstavby zvítězili na ledě vedoucího Písku 3:2 a zastavili jeho osmizápasovou sérii výher. Potvrdili tak, že na Jihočechy v letošní sezóně umí, neboť vyhráli i třetí vzájemný duel. O branky se postarali Tomáš Nezbeda, Vladimír Brož a David Tůma.

I přes aktivní hru domácích si první velkou příležitost vypracovali Medvědi, když v 11. minutě nastřelil Pavel Gottfried tyč. Chvíli poté měl šanci dorážející Tomáš Nezbeda, nicméně jeho pokus šel mimo. V čase 17:02 šel Děčín po pěkné souhře do vedení. Tomáš Faigl našel v prostoru před bránou Tomáše Nezbedu a ten se trefil do prázdné klece – 0:1.

První vážnější možnost druhé části měli ve 29. minutě Králové. Jan Radoš po uvolnění se za brankou přihrál na Jana Matiáška, jenž bekhendem zamířil do boční sítě. Ve 32. minutě se Grizzly radovali podruhé, jenomže branka Aleše Macka nebyla uznána z důvodu vysoké hole. V čase 33:39 se Děčínští přeci jen radovali, když využili dvojnásobnou přesilovku. Michal Trávníček nabil Vladimíru Brožovi, který bombou vymetl pavučiny. Ve 35. minutě se ocitl ve velké možnosti Lukáš Volf, ovšem zblízka přestřelil. Ve 37. minutě zakončoval situaci dva na jednoho Jan Tůma, nicméně s jeho pokusem si poradil David Novák.

V čase 41:32 se poprvé prosadil Písek. Jaroslav Pouzar byl ve správný čas na správném místě a z dorážky se nemýlil – 1:2. V 52. minutě se zjevil v šanci Matiášek, ale střelu z mezikruží poslal jen do připraveného Lukáše Lavingera. Medvědům vrátil dvojnásobný náskok v čase 55:06 David Tůma, který po přihrávce Tomáše Nezbedy využil přečíslení dva na jednoho – 1:3. V 58. minutě orazítkoval aktivní Matiášek tyč. V 59. minutě se proháčkoval až k brankáři Pouzar, ovšem s jeho kličkou i následnou dorážkou Pavla Chocholouška si skvěle poradil Lavinger. V čase 58:30 zadělal na drama Jaroslav Hanus, jehož střela nejprve skončila na tyči, poté se odrazila do bruslí gólmana a od nich do brány – 2:3. Víc už domácí nestihli, a tak se Grizzly mohli radovat ze tří bodů.

IHC Písek – HC Děčín 2:3 (0:1, 0:1, 2:1)

Branky a asistence:
42. Pouzar (Koupal, Novák), 59. Hanus (Volf) – 18. Nezbeda T (Faigl, Brož), 34. Brož (Trávníček, Nezbeda L.), 56. Tůma (Nezbeda T., Faigl)

Sestava Písku:
Novák (Kříž) – Novák, Radoš, Pavlát, Hanus, Dvořák (C), Turek – Macháček, Hrakholski, Volf (A), Koupal, Andrle, Chocholoušek, Březina (A), Brož, Matiášek, Andrle, Novotný, Pouzar, Hollar

Sestava Děčína:
Lavinger (Skokan) – Brož, Jan Kaltenböck, Kučera, Charvát, Gottfried, Mikulec – D. Tůma (A), T. Nezbeda, Faigl – Černý, Volráb (A), Trávníček (C) – J. Tůma, L. Nezbeda, Macek


Partneři

Více
Úvod