Preview

PŘÍMÝ SOUBOJ O PŘEDKOLO! MEDVĚDI SE STŘETNOU S BENÁTKAMI

PŘÍMÝ SOUBOJ O PŘEDKOLO! MEDVĚDI SE STŘETNOU S BENÁTKAMI

31. 1. 2023 Preview: Děčín hostí Benátky

Šlágrem 6. kola nadstavbové skupiny B bude bezesporu zítřejší duel Děčína s Benátkami. Medvědi díky sérii čtyř výher v řadě dokázali zmenšit manko na druhý celek tabulky už jen na rozdíl tří bodů. V případě zítřejšího vítězství v základní hrací době by se Grizzly na soupeře z města ležícího na řece Jizera bodově dotáhli. Naopak pokud neuspějí, ztráta by nepříjemně narostla a cesta do předkola play-off by se tím značně zkomplikovala. Takže je jasné, že půjde o hodně. Vaše podpora bude při středečním utkání obzvláště důležitá, proto přijďte v co největším počtu a pojďme společnými silami zabojovat o veledůležité body. První únorový mač startuje v tradičních osmnáct hodin.

Medvědi se v posledním utkání dostali do velmi nepříjemné situace, protože prohrávali s týmem z Řisut po 12 minutách už 0:3. K obratu zavelel gólem do šatny kapitán Michal Trávníček. Ve druhé části Děčín jasně úřadoval a otočil výsledek na svou stranu i díky využitým přesilovkám. V závěrečné třetině se ještě trefil Jan Tůma, aby poté snížil svým druhým zásahem Routa. Pojistku v podobě trefy do prázdné brány přidal loučící se Tomáš Pšenička a Grizzly po famózním obratu zdolali Buldoky 7:4.

HC Děčín – HC Řisuty 7:4 (1:3, 4:0, 2:1)

Branky a asistence:
20. Trávníček (Černý, Volráb), 25. T. Nezbeda (Charvát, Černý), 30. Černý (T. Nezbeda), 31. Trávníček (Pšenička), 38. D. Tůma (Charvát, Černý), 52. J. Tůma (Brož), 59. Pšenička (Trávníček, Volráb) – 9. Sýkora, 11. Patyk (Zich), 12. Routa (Janda, Potěchin), 56. Routa (Pejchal, Řepka)

Sestava Děčína:
Lavinger (od 14. Skokan) – Brož, Gottfried, Kučera, Charvát, Mikulec – D. Tůma, T. Nezbeda, Pšenička – Černý, Volráb (A), Trávníček (C) – Nowák, J. Tůma, Macek


Hitem minulého kola nadstavbové skupiny B byl zápas mezi prvním a druhým celkem, tedy mezi Pískem a Benátkami. Utkání odstartovali lépe hosté, kteří šli zásluhou Šafránka do vedení. Jenže ve druhém dějství postupně převzali iniciativu domácí a po vyrovnání Koupala na 1:1 o osudu duelu rozhodla závěrečná část. V ní se trefil písecký Hanus a vítězství pečetil gólem do prázdné brány Volf. Jihočeši zvládli klíčový mač a udělali rázný krok za postupem do předkola play-off.

IHC Písek – HC Benátky nad Jizerou 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)

Branky a asistence:
29. Koupal (Pouzar, Radoš), 48. Hanus (Matiášek, Březina), 60. Volf (Matiášek, Březina) – 12. Šafránek (Jankovský, M. Tondr)

Sestava Benátek:
Hofman (Sejpal) – Antoš, M. Tondr (A), Klodner, Mrkvička, Mašek, Čížek, Rajgl – Bříška (C), Jankovský, L. Tondr, Dvořák, Hašlar, Šafránek (A), Havlas, Šíma


Partneři

Více
Úvod