Rozhovory

NEPOVEDENÝ ÚVOD? „HODNĚ NÁS TO OPAŘILO A OVLIVNILO DO CELÉHO ZÁPASU,“ MRZELO JANA KALTENBÖCKA

NEPOVEDENÝ ÚVOD? „HODNĚ NÁS TO OPAŘILO A OVLIVNILO DO CELÉHO ZÁPASU,“ MRZELO JANA KALTENBÖCKA

20. 2. 2023 Rozhovor s Janem Kaltenböckem

Utkání ve Slaném začalo pro Děčínské hrůzostrašně a už po 44 sekundách prohrávali 0:2. I přes šance v první části nedokázali na tento nepříznivý vývoj zareagovat. Grizzly si připsali první venkovní porážku v nadstavbě, a hlavně před posledními třemi duely už nemají postup do vyřazovacích bojů ve svých rukách. Sobotní zápas hodnotil zkušený obránce Jan Kaltenböck, jenž tuší, že šance na předkolo jsou nyní velmi malé.

Co stálo za velmi nepovedenou první minutou, ve které jste inkasovali hned dvě branky?
Chtěli jsme začít dobře, ale to se nám vůbec nepovedlo. První akce a první střela skončila gólem. Hned po vhazování přišel další gól. To nás hodně opařilo a ovlivnilo do celého zápasu.

Pořád bylo dost času s výsledkem něco udělat. Kde byl nakonec kámen úrazu?
My jsme museli, kdežto oni si přišli zahrát. O nic jim už nešlo, protože byli zachráněni. Bylo nás málo, jich sice taky, ale to je další kámen úrazu, že hrajeme v menším počtu hráčů a jsme vůbec rádi, když dáme dohromady tři pětky. V Řisutech jsme ani ty tři pětky dohromady nedali. Kdybychom nedostali ty první dvě branky, tak bychom možná měli víc sil. Furt jsme sice doufali, ale po druhé třetině to bylo 0:3 a už bylo těžké zápas otočit.

I když jste v první části měli hodně šancí na vyrovnání, tak jste se dlouho nemohli prosadit. Bylo to frustrující?
Střel bylo opravdu hodně a myslím si, že jsme je přestříleli. Jenže všechny pokusy byly spíš z dálky od obránců a nebyla z toho žádná vážná šance, protože jsme nebyli před bránou a nic netečovali.

Týmy z Písku a Benátek po vzájemném zápase odskočily už na 4 body, jak velký problém to vzhledem k předkolu je?
Když je oba přehrajeme, tak bychom se dotáhli na jeden bod. Takže by nám musel pomoct nějaký tým, aby jim sebral body. Šance je, ale hodně malá.

Ve středu v Benátkách musíte vyhrát. Co bude potřeba zlepšit oproti zápasu ve Slaném?
Určitě koncovku, hrát líp dozadu a nedostávat tak laciné góly. Hlavně doufám, že se někdo uzdraví a do Benátek pojedeme ve větším počtu.


Děkujeme za rozhovor


Předchozí článek

Následující článek

Partneři

Více
Úvod