Preview

MEDVĚDI POTŘEBUJÍ USPĚT V BENÁTKÁCH

MEDVĚDI POTŘEBUJÍ USPĚT V BENÁTKÁCH

21. 2. 2023 Preview: Děčín hraje o naději

Poslední tři kola zbývá odehrát v nadstavbě 2. ligy skupiny Západ. Hokejisté Děčína si po sobotní porážce ve Slaném značně zkomplikovali postup do předkola. Pro zachování si malé naděje, musí jednoznačně uspět v zítřejším zápase na ledě Benátek. Pokud se Medvědům nepovede bodovat a Písek vyhraje za tři body nad celkem HC Řisuty, bude definitivně rozhodnuto o tom, že se Grizzly ve vyřazovací části neobjeví. Středeční duel ve městě nad údolím řeky Jizery začíná v 18 hod.

Grizzly minulé utkání ve Slaném nezvládli a výrazně se vzdálili vyřazovacím bojům. Řisuty k výhře nasměrovaly dva bleskové zásahy z první minuty. Medvědi se dlouho nemohli prosadit, kdežto celek ze Středočeského kraje postupně zvýšil skóre už na 4:0. Jedinou branku Děčína vsítil v oslabení Daniel Volráb, ale až v 52. minutě. Na konečných 5:1 pro Buldoky upravil Zich. Děčínští hokejisté jednak přišli o venkovní neporazitelnost v rámci nadstavby, a hlavně narostlo manko na čelo tabulky.

HC Řisuty – HC Děčín 5:1 (2:0, 1:0, 2:1)

Branky a asistence:
1. Sýkora (Rendla, Pejchal), 1. Chamrád (Výrut, Okegawa), 26. Křepelka (Chamrád, Řepka), 48. Potechin (Zich), 56. Zich (Křepelka, Bílek) – 52. Volráb (Trávníček, Brož)

Sestava Děčína:
Lavinger (Skokan) – Brož, Kaltenböck, Charvát, Loukota (A), Mikulec – D. Tůma (A), Faigl, Trávníček (C) – J. Tůma, Volráb, Černý – Nowák, Gottfried, Macek


Duel prvního s druhým nabídlo 11. kolo nadstavby skupiny B. Benátky hostily Písek a chtěly svého soka poprvé v ročníku porazit. První třetina skončila nerozhodně, když se oba celky prosadily hned dvakrát. Zápas plný obratů pokračoval a písecký Matiášek dostal svůj tým podruhé do vedení. V závěrečné části nejprve přišel obrat, nicméně potom opět srovnání stavu. Do konce základní hrací doby branka už nepadla, a tak se šlo do prodloužení. V něm trefil bonusový bod jihočeský Pouzar. Benátky neporazily Písek ani napočtvrté a pohrály 4:5.

HC Benátky nad Jizerou – IHC Králové Písek 4:5p. (2:2, 0:1, 2:1 - 0:1)

Branky a asistence:
7. Šafránek (Jankovský, Mrkvička), 11. J. Dvořák (Havlas), 46. J. Dvořák (L. Tondr, Jankovský), 48. Jankovský (Šafránek, Mrkvička) - 3. Hanus (Matiášek, Radoš), 17. Březina (Volf, Matiášek), 37. Matiášek (Novotný, Cháb), 54. Radoš (Matiášek), 64. Pouzar (Novák, Hrakholski)

Sestava Benátek:
Sejpal – Mrkvička, Klodner, Rajgl, Antoš, Němeček, Mašek – L. Tondr, Havlas, J. Dvořák – M. Tondr, Šafránek, Jankovský – Šíma, Král, Hejňák – Peca


Partneři

Více
Úvod