Rozhovory

„DOUFÁM, ŽE SI ŠANCI NA PŘEDKOLO BUDEME DRŽET AŽ DO POSLEDNÍHO ZÁPASU,“ VZKAZUJE TOMÁŠ NEZBEDA

„DOUFÁM, ŽE SI ŠANCI NA PŘEDKOLO BUDEME DRŽET AŽ DO POSLEDNÍHO ZÁPASU,“ VZKAZUJE TOMÁŠ NEZBEDA

23. 2. 2023 Rozhovor s Tomášem Nezbedou

Přišel, viděl, skóroval, asistoval a zvítězil. Tak by se dal shrnout návrat Tomáše Nezbedy do sestavy. Čtyřiadvacetiletý útočník, který kvůli nemoci vynechal předchozí čtyři duely, se v Benátkách vrátil do zápasového tempa. I když absolvoval před středečním mačem pouze jeden trénink a na ledě byl po 16 dnech, na vysokém vítězství měl nemalý podíl. Byla to totiž hlavně první formace, jež pomohla k demolici středočeského celku. On sám k výhře přispěl dvěma góly a stejným počtem asistencí. Grizzly díky tomu stále živí naději na postup do vyřazovacích bojů.

Benátky jste deklasovali jedenácti góly. Co rozhodlo o vaší vysoké výhře?
Myslím si, že ze začátku to pro nás bylo těžké, jelikož na nás Benátky dobře nastoupily. Ale díky čtyřem gólům, které jsme dali během dvou minut, se nám povedlo odskočit, tím jsme byli na koni a zápas si už pohlídali.

Do Benátek jste jeli s pocitem, že jednoznačně musíte uspět, což se povedlo. Ale takovou kanonádu asi nikdo nečekal, že ne?
Určitě ne. My už celou nadstavbu jezdíme s pocitem, že musíme uspět a že už není kam couvnout. Samozřejmě jsem rád za výhru, díky které jsme si udělali dobrou pohodu v týmu. Každopádně postup nemáme ve svých rukách, takže náš cíl je jasný, ze dvou zápasu udělat šest bodů a doufat, že jeden z konkurentů klopýtne.

Poslední čtyři duely jsi musel vynechat kvůli nemoci. Jak ses cítil opět v zápasovém tempu?
Tím, že jsem po nějakých 16 dnech bez ledu naskočil před zápasem pouze do jednoho tréninku, tak začátek utkání byl pro mě těžký. Ale zápas mě pak vtáhl a od druhé třetiny už to bylo dobrý.

Návrat do sestavy si ozdobil čtyřmi body (2+2) a kompletně celé tvé lajně se dařilo. Představoval sis takový návrat?
Samozřejmě jsem za to rád. Jak už jsem říkal posledně, mně se s Faiglíkem (Tomáš Faigl) a Tůmičem (David Tůma) hraje dobře. Jsem spokojený, že nám to tam napadalo a hlavně, že máme tři body a díky tomu ještě šanci, abychom se poprali o předkolo play-off.

V sobotu máte poslední domácí zápas nadstavby, ve kterém opět půjde o všechno. Dá se to připodobnit k play-off bojům?
Určitě ano. Sobotní zápas s Pískem by mohl být atraktivní pro diváky, protože přijede bruslivý a nepříjemný soupeř, takže si myslím, že to bude super utkání. Tímto bych chtěl pozvat všechny diváky, aby nás přišli podpořit, protože půjde o hodně. Doufám, že to zvládneme a že si tu šanci na předkolo play-off budeme držet až do posledního zápasu.


Děkujeme za rozhovor


Partneři

Více
Úvod