Preview

POSLEDNÍ DOMÁCÍ UTKÁNÍ NADSTAVBY: DĚČÍN POTŘEBUJE ZDOLAT PÍSEK

POSLEDNÍ DOMÁCÍ UTKÁNÍ NADSTAVBY: DĚČÍN POTŘEBUJE ZDOLAT PÍSEK

24. 2. 2023 Preview: Děčín hostí Písek

Poslední domácí utkání nadstavbové části 2. ligy Západ mají před sebou děčínští hokejisté. Na jejich půdu dorazí lídr skupiny B z Písku, jenž má na dosah postup do vyřazovacích bojů. Do předkola se touží dostat i Medvědi, kteří však nemají osud ve svých rukách. Nicméně aby si zachovali naději, v zítřejším duelu musí uspět. Takže je jasné, že půjde o všechno. Proto si nažhavte hlasivky a dorazte v sobotu na zimní stadion v co největším počtu. Grizzly budou potřebovat vaši podporu. Buly bude vhozeno v 18:00. Během druhé přestávky se můžete těšit na soutěž a před samotným mačem dojde k ocenění tří nejlepších hráčů A-mužstva.

17. února navždy odešel náš dlouholetý fanoušek Přemysl Bis, před utkáním uctíme jeho památku minutou ticha.

Medvědi v minulém kole museli jednoznačně uspět na ledě Benátek, aby si zachovali naději na předkolo. To se jim povedlo i přesto, že domácí byli tím, kdo otevřel skóre. Potom však přišla od děčínských hokejistů během dvou minut čtyřbranková smršť. Do konce první části ještě snížil Hruška. V prostřední periodě Grizzly spustili gólový koncert a soupeři nasázeli šest branek. V závěrečné třetině završil hattrick Tomáš Faigl a stanovil konečný stav zápasu 11:2.

HC Benátky nad Jizerou – HC Děčín 2:11 (2:4, 0:6, 0:1)

Branky a asistence:
11. L. Tondr (Dvořák, Šafránek), 19. Hruška (Šafránek, Mrkvička) – 15. Brož (Trávníček, D. Tůma), 16. Černý (Macek), 16. L. Nezbeda, 17. T. Nezbeda (Faigl, D. Tůma), 22. J. Tůma (Volráb, L. Nezbeda), 29. Faigl (D. Tůma), 32. J. Tůma (Trávníček, Faigl), 34. Faigl (T. Nezbeda), 38. D. Tůma (T. Nezbeda, Faigl), 40. T. Nezbeda, 52. Faigl (D. Tůma)

Sestava Děčína:
Lavinger (Skokan) – Brož, Kaltenböck, Charvát, Loukota (A), Gottfried, Mikulec – D. Tůma (A), T. Nezbeda, Faigl – Macek, Volráb, Trávníček (C) – Černý, L. Nezbeda, J. Tůma


Písečtí hokejisté jsou kousek od předkola play-off, ke kterému je výrazně přiblížila středeční domácí výhra nad celkem HC Řisuty. Nicméně vítězství se nerodilo lehce, neboť Králové museli dohánět dvoubrankové manko. Díky povedené druhé části Písek otočil výsledek na svou stranu. Buldokům se ještě v poslední třetině povedlo vyrovnat, ale z branky se radovali pouze 13 sekund, jelikož poté Pouzar vrátil svůj tým do vedení. Později se ukázalo, že šlo o vítěznou trefu a Jihočeši mohli slavit zisk tří bodů.

IHC Králové Písek – HC Řisuty 5:4 (1:3, 3:0, 1:1)

Branky a asistence:
10. Macháček (Hollar, Choholoušek), 21. Březina (Novák, Matiášek), 30. Macháček (Turek, Pavlát), 38. Matiášek (Radoš, Březina), 44. Pouzar (Hrakoholski, Brož) – 4. Patyk (Malovický), 8. Bílek (Patyk, Rendla), 18. Sýkora (Pejchal, Chamrád), 44. Malovický (Janda, Patyk)

Sestava Písku:
Novák – Novák, Hanus, Dvořák, Radoš, Pavlát, Turek – Březina, Volf, Matiášek, Hracholski, Brož, Pouzar, Chocholoušek, Hollar, Macháček, Novotný, Cháb, Andrle


Partneři

Více
Úvod