Zápasy - A-tým

PĚTIGÓLOVÝ KONCERT DAVIDA TŮMY. MEDVĚDI JSOU UŽ DRUZÍ!

PĚTIGÓLOVÝ KONCERT DAVIDA TŮMY. MEDVĚDI JSOU UŽ DRUZÍ!

26. 2. 2023 Report: Děčín nasázel Písku devět gólů

Grizzly v posledním domácím utkání nadstavby deklasovali i druhého konkurenta v boji o předkolo play-off. Písek poslali domů s devítigólovým nášupem a vzhledem ke ztrátě Benátek ve Slaném, jdou Medvědi na druhé místo ve skupině B. Fantastický výkon se povedl Davidu Tůmovi, jenž vstřelil pět branek!

Do vedení šli po necelých sedmi minutách Medvědi. Pěknou souhru dvojice Tomáš Nezbeda a Tomáš Faigl zakončil druhý jmenovaný do prázdné brány – 1:0. O 74 sekund později Děčín zvýšil svůj náskok. Tomáš Faigl připravil výbornou pozici pro Davida Tůmu, jenž neměl problém skórovat do odkryté klece – 2:0. Na začátku 11. minuty Grizzly odskočili už na rozdíl tří branek. David Tůma parádním manévrem ve středním pásmu obešel protihráče a poté našel skulinku u bližší tyče, čímž vyhnal Richarda Kříže na střídačku – 3:0. V té samé minutě poslal Lukáš Nezbeda přesný pas na Michala Trávníčka, který z blízkosti Davida Nováka nepřekonal. V čase 14:21 se znovu prosadil domácí celek. Jan Tůma ukořistil po buly puk, potom si nabruslil k protějšímu kruhu a jeho střílenou přihrávku doklepl do sítě Lukáš Nezbeda – 4:0.

Ve 23. minutě, při přesilové hře, měl velkou příležitost Tomáš Nezbeda, ale proti jeho pokusu předvedl tygří skok Novák a zastavil jasný gól. Medvědy to mrzet nemuselo, neboť v té samé minutě zkompletoval David Tůma hattrick, když dostal nabito do mezikruží a prostřelil brankáře – 5:0. Ve 25. minutě ujel Jan Matiášek, poté zkusil rozhýbat Lukáše Lavingera, jenže kotouč mu sjel z hokejky. Ve 33. minutě měl tutovku Tomáš Faigl, kterému stačilo dorazit puk do prázdné brány, avšak včasný zákrok obránce mu zamezil ve skórovaní. V čase 34:24 Grizzly nadělili soupeři kanára. Aleš Macek přihrál Davidu Černému, jehož přesná táhlá rána skončila v síti – 6:0.

Ve 47. minutě musel být na pozoru Lukáš Lavinger při závaru před ním, nicméně nepříjemnou dorážku zneškodnil. V 51. minutě našel Macek zpoza branky přijíždějícího Faigla, jehož střela měla gólové parametry, jenomže Novák se roztáhl a zasáhl. Na začátku 54. minuty Faigl přihrál přes osu hřiště na Davida Tůmu a ten vymetl pavučiny – 7:0. V čase 54:15 sebral čisté konto Lavingerovi Jan Matiášek, jenž se nejdříve prosmýkl podél obránce a pak zamířil pod vyrážečku – 7:1. V 57. minutě našel Tomáš Nezbeda u tyče hlídkujícího Vladimíra Brože, toho však gólman vychytal betonem. V čase 58:47 se Davidu Tůmovi povedl fantastický počin, když vstřelil už pátý gól v zápase. Tomáš Faigl přihrál do stejných míst, kde byl děčínský odchovanec při svém čtvrtém zásahu a ten táhlou střelou propálil Nováka – 8:1. Poslední slovo měl v samotném závěru Bohuslav Nowák, který se nejlépe zorientoval na brankovišti a upravil na konečných – 9:1.

HC Děčín – IHC Písek 9:1 (4:0, 2:0, 3:1)

Branky a asistence:
7. Faigl (T. Nezbeda, D. Tůma), 8. D. Tůma (Faigl, T. Nezbeda), 11. D. Tůma (Brož), 15. L. Nezbeda (J. Tůma), 23. D. Tůma (Faigl, Charvát), 35. Černý (Macek), 54. D. Tůma (Faigl, Charvát), 59. David Tůma (Faigl, Brož), 60. Nowák (Černý) – 55. Matiášek (Volf, D. Novák)

Sestava Děčína:
Lavinger (Skokan) – Brož, Gottfried, Charvát, Loukota (A), Kučera, Mikulec – D. Tůma (A), T. Nezbeda, Faigl – J. Tůma, L. Nezbeda, Trávníček (C) – Černý, Nowák, Macek

Sestava Písku:
Kříž (11. D. Novák) – Hanus, Kurfürst, Pavlát, F. Novák, Dvořák (C), Turek – Hracholskij, Hollar, Volf (A) – V. Brož, Březina (A), Macháček – Chocholoušek, Novotný, Matiášek – Andrle


Partneři

Více
Úvod